Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

Peloton en koplopers tegelijk

Peloton en koplopers tegelijk

Deze zondag sta ik even bij De Spar als Ferry ook aan komt rijden.

Zuid-oostelijke winden natuurlijk heeft Ferry een passende route

Samen rijden we Dieren uit en volgen de route aanwijzingen van de fietscomputer. Geen andere Bello’s vandaag wagen het om op pad te gaan in het Bello Peloton. Dan zijn we samen het peloton.

Ferry verteld over de fietstocht in Baskenland en het voelt daardoor warmer dan het in werkelijkheid is. Het is wel prachtig fietsweer en we doorkruisen autoluwe wegen richting bestemming Groesbeek. Via Doesburg, Loil, Beek, komen we bij Peeskes Bult. Daar kan Ferry zijn, in Spanje nog verder verbeterde, klimvaardigheden testen, maar hij blijft op lage snelheid in mijn wiel. Bijna wint de zwaartekracht het van de voorwaartse snelheid, maar we redden het en komen in recordtijd boven. Nooit waren de Bello koplopers zo langzaam tijdens de klim. Verder naar Borghees en dan Emmerich. De brug is in onderhoud en half geschilderd en half ingepakt tijdens de werkzaamheden. We rijden een tijdje achter een clubje fietsers aan die doelbewust de verkeerde kant van de brug kiezen: zij kennen de weg. Na de brug rechts over de Oraniëndeich en bij Griethausen naar Düffelward, waar we het echte platteland inrijden. Heerlijke weggetjes en alsmaar links-rechts-links-rechts tot Kranenburg. Koffie in Groesbeek en daarna het avontuur op de 7-heuvelenweg. Kunnen ze eigenlijk wel tellen daar in Nijmegen, want ik heb er geen 7 ervaren. De Holleweg was natuurlijk prooi voor Ferry. Voor eventjes gingen we uit elkaar en reed ik rechtdoor naar Nijmegen. Bij de brug troffen we elkaar weer. Samen op kop van ons eigen peloton pedaleerden we via de dijk naar Bemmel en Huissen. Daarna de bekende weg via de Pleijweg naar huis. In totaal 115 kilometer. Dank voor een prachtige tocht.

2050350cookie-checkPeloton en koplopers tegelijk