Vandaag zondag 19 juni, vroeg op, want om kwart over acht moet ik op de fiets zitten om op tijd bij De Spar te zijn.

Na een bericht van Maarten, op een tijdstip dat ik al lang lag te slapen, met de vraag of er nog gefietst gaat worden, verwacht je op zijn minst dat hij er al staat, of mij inhaalt op weg naar De Spar. Maar helaas beide opties bleven open, wel kwam Jan mij achterop en met het bericht van Willem: ik kom,  waren we dus vandaag met slechts drie Bello’s aan de start. De rest is of met vakantie of heeft zich verslapen en denkt, het gaat toch regenen en dat klopte! Bij de Spar was het nog droog en volgens Willem zou het droog blijven. Als Ferry ontbreekt moeten we zelf een route verzinnen, ik stelde voor om via Hoenderloo naar Otterlo en dan via de Harskamp naar Kootwijk te gaan, er klonk geen bezwaar. Nadat we nog vijf minuten op Maarten hadden gewacht, zijn we toch maar vertrokken. Bij Eerbeek was er een omleiding en heel even hadden we de neiging om Rocus nog op te pikken, maar die geniet ook al van zijn vakantie. Bij Loenen op weg naar de Woeste Hoeve vielen al de eerste druppels en toen we bij Hoenderloo waren, liepen de fietsschoenen al redelijk vol. Bij de zaak van IJs van Co hebben we even gestopt, niet om al een ijsje te kopen, maar om te overleggen wat te doen. Unaniem waren we het eens om vandaag de route maar in te korten en via Deelen en Schaarbergen richting huis te gaan. Dat dit een goede beslissing was, bleek wel dat de regen vervolgens overging in een stevige bui. Jan bleef ons nog vergezellen tot voorbij de brandtoren en nam toen de weg richting Velp. Wij zijn via de Lange Juffer richting huis gegaan en met iets meer dan 51 km was het vandaag een tochtje van nog geen twee uur.

Tot volgende week, met hopelijk iets meer deelnemers!!

2050290cookie-checkHoe nat en hoe ver, zondag 19 juni