Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

Bello op topsterkte

Bello op topsterkte

 

Vanmorgen 9 Bello’s aan de start, waarvan slechts 1 (onze scribent) zijn komst niet had aangekondigd (omdat ik twijfelde over het weer). In verband met de noordwesten wind en de voorspelde buien in het midden en zuiden van het land werd besloten via naar Deventer te fietsen. Achteraf bleek dat geen verkeerde keuze te zijn omdat de meesten van ons geheel droog zijn thuis gekomen.

Omdat ik de route nog in mijn Garmin moest zetten en daarvoor even moest stilstaan was ik meteen na de start de acht anderen , Roel, Rocus, Pieter, Meindert, Ruud, Willem, Maarten en Jan, kwijt. Kennelijk sliep ik nog half want ik begon aan een inhaalrace naar Eerbeek, waar ik mij realiseerde dat we  richting Zutphen hadden afgesproken. Maar gelukkig na kort telefonisch overleg kon ik weer aansluiten in Zutphen.

Terwijl het zwaar bewolkt was en voor de tijd van het jaar veel te koud was het toch lekker fietsen omdat er na vele dagen met veel wind het nu duidelijk minder winderig was. Over zeer rustige wegen werd via Eefde en Bathmen, Lettele bereikt waar onze noordoostelijke richting veranderde in een westelijke richting. Zo belandden we tenslotte op ons traditioneel terras op de Brink in Deventer waar we als stoere mannen bij krap tien graden gewoon buiten gingen zitten.

Gelukkig moest Willem op tijd thuis zijn zodat we snel weer konden vertrekken zonder vastgevroren aan de stoel te zijn. Natuurlijk hadden we wel de gebruikelijke 2 rondjes koffie en appeltaart, al of niet met slagroom, achter de kiezen. En Roel die zorgde voor een snelle afrekening.

Langs het meer in Busloo ging het terug naar Dieren, met veel fietspaden en veel draaien en keren. Ruim voor half een was ik weer thuis, met totaal geen spijt dat ik gegaan was. Leuk gezelschap en heerlijk gefietst, wat wil je nog meer.

2050280cookie-checkBello op topsterkte