Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

Rondje Laren

Vandaag een rondje Laren. Dat klinkt als een overbekende route voor het zestal dat zich om 8.30 bij de Spar meldt. Nummer 7 haakt toch maar niet aan, zo laat hij weten. Zo vertrekken Ferry, Roel, Pieter, Willem, Maarten en schrijver dezes richting Doesburg. Tot iets voorbij de camping aan de dode arm van de IJssel alles als verwacht. Vanaf dat moment vele onbekende weggetjes. In een ander land en op vakantie zou je jaloers zijn op de lokale bevolking en hun mooie omgeving. Nu wij zelf deze bevolking zijn is het toch iets minder makkelijk de omgeving te zien als door ogen van een  vreemde. Maar wat is het mooi. Kopwerk wordt afwisselend gedaan en met een vaartje van tussen 28 en 30 slingeren we naar Laren. Het feit dat Maarten niet constant kopwerk doet vermoeden dat zijn toerski tocht hem wat heeft uitgeput. Een aantal onder ons vindt dat niet erg. Ondanks alles arriveren wij rond 10.20 voor de gesloten deur van ons koffie adres. Gaat pas om 11.00 open. Het terras aan de overzijde biedt een oplossing. Kun je op zondagochtend nog volledig varen op de Garmin van Ferry, tijdens de koffie wordt duidelijk dat een eigen Garmin voor de GBBT een goed idee is. Over welk model dat dan moet zijn  gaat onder andere het gesprek. Hoog gegooid wordt er niet. Als ik bij de laatste worp 4 gooi bezegel ik mijn schrijverslot. Dan terug richting Dieren. Onze hoop dat het tempo van voor de koffie zou worden gehandhaafd blijkt ongegrond. Met Maarten op kop rijden we (over een weg die Ferry slecht 1x eerder reed!) naar huis. Ditmaal blijft het metertje zo rond de 35 hangen. Bij Hall nemen we afscheid van Roel en niet lang daarna rijdt ook Willem recht naar huis. Ferry en Pieter zwenken af bij Ellecom en in een iets lager tempo rijden Maarten en ik naar Rheden. Rond 12.30 thuis met ruim 100 km op de teller. Prachtige tocht, dito weer en gezelschap!

2050250cookie-checkRondje Laren