Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

Met zijn vieren op de koffie bij mevr. Tiemessen

Vandaag het dubbele aantal t.o.v. vorige week aan de start bij de Spar: Arne, Rocus, Maarten en Willem. Op initiatief van Rocus (en met schriftelijke goedkeuring van de president) nog om 09:00 en niet zoals voorgeschreven in mei om 08:30. Flink aangekleed, waarbij Maarten uit alle hoeken en gaten nog wat winterse spullen bijeen had gezocht. Zo verscheen hij niet in de Bello-outfit, maar met een jasje van Hanneke!!!!! We hebben het hem vergeven na een week waarin hij in de helse tocht met zijn broers zware ontberingen heeft moeten doorstaan. Omdat Arne aangaf, dat de avond met het verhaal van Maarten over deze onderneming nu echt doorgaat (er hebben zich 10 deelnemers gemeld), zal ik verder niet uitweiden over deze tocht, zodat jullie het rechtstreeks uit Maarten’s mond kunnen horen.

Voor de bestemming van vandaag werden er 3 opties genoemd: het Hilletje, Deventer en Etten. Met één stem verschil won Etten het. Dus maar meteen naar Doesburg en langs Rotra en over de dijk naar Drempt (de inmiddels overbekende 3 x rechts-links route). Over de Keppelse golftereinen en langs Hummelo in de richting van café de Tol (Witte Brink). Maar daarvòòr werd er afgeweken van de bekende route en ging het richting Doetinchem en bij De Kruisberg links-rechts de Bezelhorst op om vervolgens, met een schijnbeweging richting Zelhem, bij Wassinkbrink weer op de oorspronkelijke route terecht te komen. Via het Goor en het Onland naar Gaanderen en via Terborg de brug over de Oude IJssel over en aanleggen bij het bekende adres Tiemessen in Etten (koffie met een likeurtje en grote stukken appeltaart).

Na de zeer geanimeerde pauze (met 3, 4, 4 en 5) togen we naar Klein Azewijn en via de rondweg bij Groot Azewijn naar Lengel. Na het beklimmen van des Heeren Berg waren we al weer toe aan de klim van het Peeske. Maarten toonde zijn klasse en zijn goede conditie door moeiteloos bij ons weg te rijden. Arne liet zien dat geduld ook een schone zaak kan zijn en kwam zo te zien zeer ontspannen, en maar iets later dan wij, boven. Verder geen spannende zaken onderweg. Via de geijkte route naar Wehl en zo verder langs het Bevermeer naar Angerlo en Doesburg. Nog even wat duelleren op de brug bij Doesburg en de prachtige rit van deze dag was al weer voorbij.

2050220cookie-checkMet zijn vieren op de koffie bij mevr. Tiemessen