Deze zondag begon met: Hoi, ik heb een spaakbreuk, moet even een ander wiel monteren, ben 5 -10 minuten later grt Arne

Dus vandaag dan toch de openingsrit naar Bakker Vorden op de racefiets. Wiebe had al laten weten zelf te gaan, hij heeft een heel weekend de beschikking over een S-Works elektrische fiets, hij zou om half elf in Vorden zijn. Vandaag waren aanwezig Arne, Willem, Maarten, Meindert, Ferry en ondergetekende. Ferry gaf ons de keuze een rit van 62 of van 75 km, het werd democratisch die van 62, tenslotte is het de eerste keer!

Via Hall op naar de nieuwe brug bij Zutphen en via het industrieterrein richting Vierakker, ja en met Maarten Ferry op kop, ben je dan zo in Vorden, iets over tienen stonden we al voor de deur. Tijdens de lange pauze, Wiebe kwam tegen half elf binnen op zijn prachtige maar dure demo fiets, werd er vooral gesproken over uiteraard de fiets en ons aller milieu.

Na de pauze ging het met ons zevenen via een voor mij althans deels nieuwe route richting Hengelo, Keyenborg en vandaar naar Hummelo.

Vervolgens via het mooie fietspad langs de Oude IJssel naar Doesburg, heel af en toe moesten we even iets inhouden, de ondersteuning van de fiets van Wiebe gaat tot 25 km, daarna moet hij zich ook inspannen, maar dat gaat hem nog prima af en we zijn denk ik allemaal zeer benieuwd wat hij gaat doen, wellicht zien we hem nog meegaan met de GBBT!!

Uiteindelijk was ik om kwart over twaalf weer thuis met iets van 65 km op de teller, was een mooie openingsrit. Volgende week ben ik verhinderd, voor wie gaat naar Tivoli, Kleve, Tivoli, alvast veel plezier.

 

2048540cookie-checkBakker Vorden Openingsrit