Op deze bijzondere Sinter Klaas dag wordt er toch gefietst. Nadat er eerst via de nieuwe App groep de nodige berichten heen en weer zijn gegaan over wellicht om op maandag te gaan fietsen, vanwege het weer, wordt er toch gekozen om de traditie niet te verstoren. Om negen uur zijn we zoals we dit seizoen wel gewend zijn met ons vaste clubje aan de start: Ferry, Wiebe, Rocus, Meindert en schrijver dezes.

De start is, vanwege wegwerkzaamheden aan de rotonde bij de Spar, dit keer bij Wiebe voor de deur, dat was jaren geleden ook de startplek, wie kan zich dat nog herinneren? Omdat we vanuit de Van der Waalslaan starten neemt Wiebe het voortouw en duiken we vrij direct het bos in, eerst over het losloopgebied voor honden, gelukkig maar heel kort, vervolgens via allerlei paden richting Loenen. De koffie zouden we nuttigen in het Oranjehotel Victoria, maar voor dat we daar zouden arriveren werden er de nodige kilometers door het bos gemaakt, met uiteindelijk nog een stuk door het Deelerwoud, Net voor de pauze begon het al te miezeren en het bleef koud. Aangekomen bij Victoria zat de deur nog op slot, maar gelukkig was het niet gesloten en konden we ons warmen bij de openhaard. Bij het dobbelen werd er gejuicht, volgens de heren schrijf ik te weinig, ja als je nooit een zes gooit hoeft dat ook niet, maar vandaag was de vreugde groot! Heel even had men nog de hoop dat ik vandaag weer zou trakteren, vanwege het feit dat ik op vijf december zesenzestig en vier maanden ben geworden en vanaf dus Sinter Klaas dag AOW gerechtigd ben!! Maar één keer in de week trakteren vond ik voldoende. Op donderdag 25 november is onze eerste kleinzoon Sep geboren en op vrijdag de 26ste hebben we i.p.v. de woensdag gefietst en dus getrakteerd.

Na de pauze regende het nog steeds en aangezien Ferry op tijd thuis wilde zijn, werd er over de weg in één streep naar huis gefietst, kortom vandaag een niet al te lange rit van ruim 50 km en met een nat pak was ik om even over twaalf thuis. Heel veel meer weet ik niet te melden, hier zult u het als lezer mee moeten doen!

 

2048260cookie-checkZondag 5 december Koud en Nat