Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

Nat en wind

Hoewel de dobbelsteen vandaag op zak bleef en er ook niet over is gesproken wie iets zou schrijven, meen ik toch iets te moeten laten weten over onze relatief korte tocht van vandaag zondag 7 november.

Om te beginnen, wie waren er vandaag?  nu niet bepaald een massale opkomst, nu zijn we dat wel gewend, maar de harde kern was er: Ferry, Rocus, Meindert en schrijver dezes.

Meindert begon de dag al goed met het feliciteren van Ferry, die afgelopen donderdag zijn verjaardag vierde, zal zijn leeftijd hier niet onthullen. Met de wetenschap dat Ferry ons ging trakteren, starten wij met goede moed en met behulp van een bijzondere route van de jarige.

Buienradar had ons beloofd dat het droog zou blijven, helaas was dat een valse belofte, zou nu en dan werden we al voor de koffie getrakteerd op de nodige buitjes. De route van vandaag ging via Laag Soeren richting het Kanaal bij Eerbeek, waarbij we langs de hoofdweg reden om vervolgens weer richting Eerbeek te gaan langs het Huis te Eerbeek en via allerlei bekende weggetjes uiteindelijk in Lieren, Beekbergen uit te komen. Deels ging het via de Stoom Trein spoor. Het plan was om in Loenen koffie te drinken, maar toen we langs het bekende chauffeurscafé kwamen leek het mij wel al tijd voor de koffie, helaas is het nu op zondag gesloten en via de ons bekende route toch maar op weg naar Loenen. Aangekomen bij het bekende hotel restaurant blijkt ook deze op zondag tot 12 uur te zijn gesloten. Niemand wil op zondag ochtend die vieze mountainbikers in zijn zaak, althans zo lijkt het wel.

Gelukkig is er dan het sinds dit voorjaar uitgebreide fiets café aan de hoofdweg in Loenen, met prima koffie en appelgebak met eigen gemaakte slagroom, jammer alleen dat ze ons bij binnenkomst niet checken op de QR code, waarvoor heb ik die anders bij me!!

Tijdens de koffie ging het uiteraard o.a. over Covid en alles wat daarbij hoort. Uiteraard hebben we voor de jarige gezongen en na de koffie zijn we vanwege de regen via de verharde weg richting Eerbeek, Laag Soeren en Ellecom gegaan, was al met al een leuke rit van 48 km en mooi op tijd thuis.

Grt.

Pieter

2048230cookie-checkNat en wind