Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

Heel veel zon 2

waarom komt deze afbeelding niet scherp in beeld??????????????

Omdat het zuiden wind is gaan we vandaag naar het zuiden. De bedoeling is te pauzeren in Tolkamer. Als ik Pieter om kwart voor negen in Ellecom tegenkom is het slechts 2 graden. Ik ben dan ook volledig in winter outfit. Lange broek, wintershirt, winter handschoenen, overschoenen. Pieter zit minder in de kleren, gewoon zomerhandschoenen en geen overschoenen. Hij vertrouwt op de aangename werking van de zon.

Want zonnig is het, het is een volledige blauwe lucht en dat zal zo blijven. Bij de Spar ontmoeten we de al gereed staande Willem en even later komt Roel er aan. Voor Pieter en mij zal het een gedenkwaardige rit worden omdat het onze laatste Bello tocht op de racefiets zal zijn dit jaar. Volgende week zullen we er niet bij zijn. Maar misschien dat november nog wat in petto heeft, je weet het nooit.

We fietsen met z’n vieren terug naar Ellecom waarbij we op sommige plaatsen volledig verblind worden door de laag staande zon. Gelukkig is er verder niemand op de weg. Langs de IJssel gaat het naar de brug bij Westervoort. Hierna raak ik een aantal keren de route in mijn Garmin kwijt omdat ik door het felle licht het schermpje niet meer kan aflezen. Steeds vinden we de route weer snel terug, mijn mede fietsers worden er niet koud of warm van.

Verder gaat het over voornamelijk schone wegen, in dit seizoen moet je echt oppassen voor modderpartijen die boeren bij het oogsten achterlaten. We nemen de dijk naar Pannerden en daarna de dijk naar Aerdt en fietsen een groot deel van de Bijland rond.

In café de Kade in Tolkamer wordt niet naar onze corona pas en identiteitskaart gevraagd maar krijgen we wel een hartelijke begroeting. Een Engelse oud collega van Pieter komt ook nog binnenvallen.

Op de terugweg hebben we de wind voornamelijk mee en is ook de temperatuur opgelopen tot negen graden. Daardoor loopt ook de snelheid op. We fietsen weer over een dijk, namelijk van Lobith naar Herwen, passeren Babberich zonder de grens met Duitsland te passeren wat in deze buurt altijd veel moeite kost. We zien Oud-Dijk en Nieuw-Dijk en gaan daarna over de geijkte weg richting Doesburg. Mooi op tijd zijn we thuis. Want er moet met dit weer ook nog gewandeld worden.

2048200cookie-checkHeel veel zon 2