Ik ben de laatste die met jullie mag aanspreken over opvallend lage BELLO opkomsten op zondag bij De Spar, immers ik heb daar zelf de afgelopen maanden flink aan bijgedragen. Toch moet ik er op aandringen van The Chef wel even iets over schrijven. Zie zijn verslag van vorige week, waar een opkomst van vier man werd genoteerd.

Zondag 26 september, …… Het kan nog minder !

Zondagochtend reed ik behoorlijk warm ingepakt weg uit een koud De Steeg, ik was ruim op tijd in Dieren en had alle tijd om daar alleen de situatie ter plekke bij de Spar te overdenken. Waar zou ik alleen heenrijden, alles lag open. Maar natuurlijk is dat niet wat ik gehoopt had. Gelukkig doken ruim voor negenen de life long leden Wiebe en Willem op.

Na een minuut of 10 was het wel duidelijk, we gaan met z’n drieën er op uit. Het gaat gelijk lekker vlot richting Laag-Soeren, dan door de Voorster Klei richting Deventer, een heerlijke rit, waarbij we eigenlijk rond Hall al zien dat de zon er goed doorkomt, en ik het met al die kleding (o.a. een lange broek, ….why  !!??) nog warm kan krijgen. Willem zet (as usual) de grote plaat erop en stumpt op zijn karakteristieke wijze voorop, met ik schat zo’n continue 150 à 175 watt met hier en daar een uitschietertje. Wiebe en ik zitten er of soms even naast of toch wel iets vaker achter. Een goddelijk mooi ritje is dat toch, zo langs de IJssel. Die ochtendzon over het water, wat wil je nog meer ….

Op de een of andere manier moet ik daar in die contreien vaak aan Coen denken, die kon met Deventer in het zicht vanaf het punt waar we onder de A1 doorgaan altijd zo genadeloos hard wegtrekken, met een aantal gelukzoekers in zijn wiel. Wij komen op dat landweggetje, waar ook een www.rustpunt.nl is nog de voltallige verzameling Lotus eigenaren met hun exclusieve speeltjes tegen. Lotus was jaren geleden de eerste die elektrische sportwagens probeerde te bouwen, dat flopte, ze waren veel te duur, er was nog geen volumemarkt, het werd gezien als te exclusief, etc., toen kwam Tesla / c.q. Elon Musk en de rest is historie.

Oke, terug naar de fiets, we draaien om 10:12 al de Markt in Deventer op en kunnen gelukkig al bij een aardige koffietent terecht, dit keer de tweede van links naast Deventer Koek. Het is prima gezellig en heel knus zo met z’n drieën, maar het had natuurlijk wel een flink grotere Bello kring mogen zijn, temeer omdat Willem het nodige te vieren heeft. Daar komen we pas achter bij het betalen, hij neemt de rekening op zich, waarop ik vraag of ik een Tikkie mag, maar nee dat hoeft niet, waarop we alsnog horen wat er gaande is. En dat is veel !

1.) Willem is de week ervoor 70 geworden ! PROFICIAT!

2.) Hij wordt later dit jaar / begin 2022 opa, en nog wel van zijn zoon en schoondochter, waarbij aangetekend mag worden dat zijn zoon na een zware tijd met lymfklierkanker recent helemaal schoon is verklaard, wat een enorme opluchting is ! Wat zijn we blij voor hem, Elly en natuurlijk de kinderen zelf !

3.) Met Elly gaat het ook weer beter, na een herseninfarct dat godzijdank goed afliep.

Kortom, het kan plots enorm tegenzitten met de gezondheid, maar het kan ook weer goed komen, laten we ons dat met het lengen der jaren maar blijven realiseren. En natuurlijk blijven fietsen !

Nadat we een groot aantal fietsers, die inmiddels ook op het terras waren neergestreken weer gedag hebben gezegd, en nog even wat exorbitante fietsen hebben aanschouwd, zoals daar zijn een hele strakke CERVELO van een mille of 8, stappen we op om onze tocht via de uitvalsweg naar Lochem te vervolgen, met in ons hoofd om kruip-door-sluip-door in Zutphen terecht te komen, en dan over de spoorbrug het weggetje te nemen dat langs de pannenkoekenboerderij ons op het (tamelijk) nieuwe fietspad langs de IJssel brengt om vanaf daar huiswaarts te koersen. Maar niet nadat Wiebe ons verteld dat we even moeten stoppen bij dat bankje daar verderop. Dat doen Willem en ik, en daar mag Willem plaatsnemen waarna wij met twee man uit volle borst het … Lang zal hij leven zingen, met ‘imaginair’ het voltallige Bello koor achter ons. We hebben jullie gemist, jongens ! Maar jullie waren er toch ook wel een beetje bij. De foto’s van Wiebes speech en de ietwat verbouwereerde Willem op het bankje hebben jullie al via de app gezien.

Het was een geweldige mooie ochtend, heel goed voor de benen en het hart, ik klokte thuis 79 kms. op mijn geliefde Cateye, 1500 calorieën lichter, had 12 kgs. CO2 uitgespaard, het was 3 uur en 3 minuten netto fietstijd en een zeer beheerst gemiddelde van 26 kms/uur. Ik hoop op nog wat van dit soort mooie race-ritten, voordat we de wintermodder in duiken met de ATB’s.

Des middags heb ik (en jullie waarschijnlijk ook) uitgebreid genoten van het WK in België, …… wat een geweldige wedstrijd was dat, 45 beklimmingen en dan na zo’n 250 kilometers (met een koersgemiddelde van 44 kms/uur) er nog een serie van drie vlammende ontsnappingen uitpersen en iedereen blind rijden ! De Belgen floten hem massaal uit stond in alle kranten, dat motiveerde hem extra ! C’est encore Julian Alaphilippe.

Ciao,

Arne

2048120cookie-checkZondag 26 september, …… Het kan nog minder !