Het blijft heel bijzonder om op maandag morgen een Bello rit verslag te kunnen schrijven, het leven van gepensioneerd zijn, is zo gek nog niet, maar wel wennen! Ja Ferry, als jij er niet bij bent gooi ik een hoog cijfer, vandaag in de tweede ronde was ik de gelukkige met een vijf als hoogste, dit verbaast jou vast. Wat ook bijzonder is dat ik een verlaat ritverslag lees van Meindert met daarin ik als deelnemer, terwijl ik toch echt thuis zat op 25 juli met een flinke verkoudheid. Maar wel goed om te lezen, dan nu maar iets over de rit van gisteren. Nadat op zaterdagavond ik al een bericht van verhindering had gezien van zowel Meindert, Ferry en Arre, ben je altijd weer benieuwd wie er dan wel gaan komen, helemaal na de forse buien van zaterdag en de niet al te beste vooruitzichten voor zondag. Gelukkig hebben we tegenwoordig buienradar en op zondagmorgen gaf die aan, dat de voorspelde regen in de middag zou vallen, wat gelukkig ook gebeurde. Dus op in mijn eentje naar de Spar, waar Rocus, Roel, Willem en Wiebe al klaar stonden, vijf man sterk vandaag, ja waarheen?, helemaal als Ferry ontbreekt is het even puzzelen. Gezien de windrichting werd gekozen voor de Blauwe Kamer, waar we trouwens niet zouden belanden! De route kunnen we in feite wel dromen, zo vaak als we die kant op zijn geweest, maar met Rocus en Roel op kop laten we de route mooi aan hun over, zelf heb ik nog last van een verkoudheid en heb ik het afgelopen woensdag moeten bezuren met een rit van de Veluwerijders, met nog dank aan Rocus voor zijn getoonde solidariteit!! Vandaag maar eens niet teveel kopwerk doen, althans was mijn voornemen. Via de Schelmseweg belanden we bij de Apeldoornseweg, maar richting Oosterbeek reed Roel lek, als een echte dokter, even wat lucht er in spuiten vanuit een flesje! Dat zou wel voldoende zijn, helaas niet dus, ik weet al niet meer waar het was, maar een tweede stop was noodzakelijk en werd er gekozen om de band maar te vervangen en op de ouderwetse wijze de band met vereende krachten op te pompen. Helaas was de emmer met pech vandaag voor Roel nog niet leeg, in Wolfheze is er een punt waar een soort van slagboom de weg markeert en je kunt er zowel links als rechts voorbij, links is normaal verhard en rechts beland je in het zand en dan weer het asfalt op, laat Roel nu rechts kiezen en tegen het asfaltrandje fors onderuit gaan. Versuft blijft Roel even liggen, de klap komt fors aan, vandaag bewijst opnieuw de noodzaak van het dragen van een helm, er zit een flinke scheur aan de zijkant, het had heel anders kunnen aflopen. Met een pijnlijke heup en wat kleine schaafwonden staat Roel gelukkig weer op en vervolgen we onze weg, eensgezind besluiten we de Blauwe Kamer over te slaan en wordt besloten naar de Wageningse Berg te fietsen om daar te pauzeren. Als we plaatsnemen in het hotel en de koffie en onze keuze van gebak hebben gemaakt, geeft Roel aan ons vandaag te trakteren, hij was 30 juli jarig en 71 jaar geworden, alsnog van harte en uiteraard hebben we uit volle borst gezongen voor de pechvogel van vandaag!! Zo rond de klok van elf op naar het pontje en via de dijk naar Heteren, Driel richting Arnhem, met wisselende kopmannen, belanden we vrij vlot weer in de bekende omgeving. Vandaag was ik als eerste thuis, met 82 kilometer en een niet al te hoog gemiddelde van 26.5.  We hebben het droog gehouden en vanaf deze plaats, allen die met vakantie gaan, veel plezier gewenst!

2047980cookie-checkZondag 1 augustus