Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

Vierhouten

Een enkele keer per seizoen is een zondagse Bello rit ruim meer dan 100 km. Vandaag was zo’n keer alhoewel niet iedereen zich dat voor de start realiseerde. Op mijn fietscomputer stond na afloop 115 km.

Ondanks het feit dat Arre  een spelbreker was en gisteravond de teller van het aantal deelnemers op 7 bleef steken waren we vanmorgen met z’n achten. Arne kwam er onaangekondigd aan, in de beste Bello traditie. Het begint langzaam aan steeds normaler te worden dat iedereen die meegaat dat de avond van te voren al (moet) aankondig(t)(en). Jaren lang was het een verrassing wie er kwam.

Ook de route werd voorheen ter plaatse van de Spar in goed overleg bepaald. Ook hierin zien we een lichte kentering. Gisteravond werd al op hoog niveau overleg gevoerd en afhankelijk van de gekozen richting bepaalt Wiebe dan al of niet deel te nemen. Dit keer ging hij mee, hoewel besloten was naar Vierhouten te gaan.

Een lange tocht dus met ook nogal wat hoogtemeters. Zeker omdat we eerst door de Veluwezoom gingen en van Hoenderloo via Hoog Soeren naar Uddel waar toch nog een aantal klimmetjes te vinden zijn. Het is ook een bosrijke omgeving waarin het prettig fietsen was in het zomerweer van vandaag. In Elspeet zat iedereen in de kerk, gezien het grote aantal auto’s die er geparkeerd stonden.

Onze gebruikelijke pauzeplek in Vierhouten was druk, zeer veel fietsers waren er neergestreken. Toch was de bediening snel. Het lag echt aan de praatcultuur binnen Bello dat we de pauze opgerekt werd tot meer dan 55 minuten.

Na de pauze was het onze taak Apeldoorn te vermijden en werd het bos ingeruild voor velden, steeds drukkere fietspaden voor behoorlijk lege smalle wegen. En we hadden ook de wind mee. Maarten die ook al op de heenweg op kop had gereden bleef onverdroten de leiding houden. Ook Meindert meldde zich aan het front en bleef dat lang volhouden. Rocus en Willem bekeken de situatie voornamelijk uit de achtergrond terwijl Roel tussen de voor- een achterkant van ons peloton switchte.

Iedereen kwam zo te zien probleemloos aan de finish. Toch denk ik dat de kans groot is dat we de volgende keer een kortere rit zullen doen.

 

2047960cookie-checkVierhouten