Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

Zondag 4 juli

Uiteraard had ik hier al een verslag van Fred verwacht, het is nu maandagmorgen en nog geen verslag van de Zondagse rit, foei, die Bello’s houden zich niet aan de afspraken!!

Maar aangezien ik volgens velen nooit een verslag schrijf, ja je gooit een zes of niet, heb ik me gisteren maar spontaan aangeboden om dan nu maar eens een kort verslag te doen van onze mooie rit van gisteren. We, Ferry en ondergetekende, waren vroeg bij de Spar, altijd benieuwd wie er op komt dagen, het bleef lang rustig, tot dat vlak voor tijd Rocus, wie anders, nog kwam aangereden, dat was het dus voor vandaag. Enkel Maarten had laten weten niet te komen, maar de opkomst is dan wel erg mager.

Zoals gebruikelijk en wat wij heel erg prettig vinden, heeft Ferry altijd wel een route paraat, het werd vandaag Wageningen. Via de de Schaapsallee over de Posbank langs de brandtoren richting A50. We hadden geen van ons drieën last van de rit van afgelopen donderdag, dus ging het in een mooi tempo met wisselend kopwerk via Duits Sportpark, ja waar ligt dat? zoek het maar eens op, naar Renkum. Deze keer via een heel andere weg dan normaal, maar wel een prachtige weg door de Buunderkamp. Via Renkum komt de Wageningseberg al snel in zicht en ja hoor onze klimgeit voelt zich in zijn element en is niet bij te houden!! Grote klasse. Bij het hotel aangekomen, is het nog vrij rustig op het terras, het is ook nog maar net tien uur en na 44 kilometer smaakt de koffie met taart prima, uitgezocht door niemand minder dan Rocus, drie verschillende zelfs. Na de koffie met het pontje Lexesveer op weg naar Heteren. Normaal gesproken is het een drukte van belang op de dijk met auto’s , motoren, maar vandaag niets van dat alles. Er is in Heteren een kleine omleiding door het dorp en dat zorgt er voor dat men al bij Driel en blijkbaar ook al aan de andere kant van Heteren al het auto en motor verkeer van de dijk heeft geleid. We hopen dat het zo blijft, wat fiets dat heerlijk en met een strak tempo van ruim dertig bereiken we al vlot Arnhem en vervolgen we de gebruikelijke route richting Ellecom. Om exact twaalf uur waren we in Ellecom en met 85 kilometer op de klok een mooie rit met heerlijk weer en niet al te veel wind.

Nog een kleine opmerking over het verslag van Fred over de KBK, afgelopen donderdag waren we in goed gezelschap van een vrouwelijke fietsmaat van Frank, Esther heeft de hele dag met ons meegefietst en hoe, een op en top sportvrouw, voor haar was de KBK een peuleschil.

 

2047931cookie-checkZondag 4 juli