Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

Bericht voor Pieter en Maarten

Bij Bello is het nooit saai. Deze week kregen we via de app keurig twee afmeldingen voor vandaag binnen. Nog niet zo lang geleden waren we al blij als we zoveel aanmeldingen hadden om te gaan mountainbiken. Misschien dat de afmelders gewoon spijt hebben dat ze zo’n fraaie route van Ferry moesten skippen. Daarnaast was er een buitensparlijke instapper en was er nieuwe wildplasser die twee keer, gelukkig slechts kort, wat extra tijd moest worden gegund. Tot slot was Napoleon weer in het peloton, de troepen vanuit de tweede en derde lijn goed aanmoedigend, maar op een belangrijk moment ouderwets dirigerend aanwezig. Hoe ongelooflijk soepel is Bello toch.

Wiebe, Meindert, Roel, Willem, Ruud, Arne, Rocus en Ferry vormen, allen in de fraaie Bello kledij, het achttal dat op weg gaat naar de pauzeplek in Lochem. Omdat niemand die kledij wil uittrekken, wordt een koffiebezoek aan de FKK-camping in Varssel overgeslagen. (In de pauze wordt door een bejaarde, met een vies gezicht, meegedeeld dat dit soort campings alleen nog maar door bejaarden wordt bevolkt.) Overigens kwamen we daar via Doesburg, langs de Oude IJssel, Laag-Keppel en Velswijk. Vlak voor Varssel stond bij de molen een flinke verzameling bejaarde motoren, klaar voor een rondrit. Bleek dat deze oude dingen wel op de goedkeuring van het peloton konden rekenen. Hoe ingewikkeld allemaal.

Dus met hoge snelheid langs Varssel en vervolgens Ruurlo om via Barchem bij de witte wieven in Zwiep aan te komen. Een geweldige locatie, eigenlijk al in bezit genomen door Bello. Maar de chef besliste anders, door naar Lochem waar ons een verrassing zou wachten. Aldaar een zonnige plek naast de kerk uitgezocht, met een fijne keuze aan gebak, en Fred plotseling opduikend, gelukkig ook in vol Bello-ornaat. Als een verloren zoon werd hij weer in de groep opgenomen. Een fijne pauze deels in de zon en deels schaduw.

Fred begeleidde ons daarna Lochem uit en zwaaide af richting Varssels struikgewas. Ferry loodste ons dit keer rechtstreeks naar Almen via het mij onbekende pad langs het Twentekanaal. (Van Almen kun je door langs hetzelfde kanaal naar Eefde – misschien een volgende keer?) In Almen steken we de Berkel over, langs de Warkense molen, rijden kort door de fraaie gemeente Zutphen om deels te keren richting Vorden, om langs Hackfort en Vierakker toch weer uit te komen bij de Nieuwe IJsselbrug in Zutphen. Vervolgens door de prachtige uiterwaarden richting Brummen, onderweg één kunstwerk in aanbouw ziend, volgend weekend moeten ze er allemaal staan voor de IJssel Biënnale.

Vlak voor Dieren nemen we afscheid van routemeester Ferry en Arne. In Dieren splitst de groep verder, waarna Roel, Meindert en ik nog even de bossen van de Veluwezoom ruiken om tevreden met ruim 100 km op de teller thuis te komen.

Mooi fietsweer, een fijne route en iedereen binnen boord gehouden. Sterk Bello-werk.

 

2047880cookie-checkBericht voor Pieter en Maarten