Nadat op de Bello App met smart werd gewacht op mijn signaal, stel dat ik vertrek 8.30 uur had gezegd!, en Roel mij netjes thuis ophaalde, ik was nog niet helemaal klaar, richting Dieren, met al een eerste bui regen nog in Laag Soeren. Regenjas aan, bij de Spar weer uit en gelukkig niet meer nodig gehad.

Aldaar is Frank al druk bezig met zijn fiets, enthousiast gade geslagen door Maarten. Al snel meldt Ferry zich ook. Mevrouw Van Driel was haar stadswandelingen met Frank helemaal zat, wilde thuis blijven en stuurde Frank met zijn fiets er op uit. En zo kwam hij in Dieren-Noord terecht en werd daar met open armen ontvangen. Vooral ook omdat Frank de afgelopen maanden goed heeft getraind zodat hij de overigen een fijn stukje fietsinstructie kon geven. Maarten had daar wel zin in, zodat ze deze ochtend als twee jonge honden tekeer gingen op de Zuid-Veluwse wegen. Roel probeerde af en toe een gaatje dicht te rijden, maar het bleef bij proberen. Ferry was de routemeester zodat de heren zich vanzelf weer bij hem voegden om op het juiste spoor te blijven.

Koffie dit keer in Otterloo, te bereiken via de Elsberg, Posbank, Velp, Arnhem, Emma Pyramide omhoog, Roosendaal, Schelmseweg, Warnsborn, Oosterbeek, Heveadorp, langs de Rijn, knallen op de Italiaanseweg, Heelsum, Renkum, Telefoonweg en Edese- en Ginkelseheide. Pauze na 2:15 uur fietsen en 62 km op de teller. Plek was prima, ruim zitten, kacheltje, vlotte bediening. En met Frank erbij andere verhalen.

Na de pauze de standaardroute Otterloo, Hoenderloo, Woeste Hoeve, Loenen, Eerbeek om weer naar Dieren e.o. te komen. Roel en mijn 25 km werd in 45 minuten afgelegd. Een persoonlijk record.

Op de Harderwijkerweg werd afscheid genomen van het resterende drietal, dank zeggend richting Frank voor de gegeven fietstraining. Gezellig dat je er bij was, ik houd me aanbevolen voor een volgende trainingssessie.

 

2047810cookie-checkFrank is weer ouderwets in vorm