Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

Zwift-Bello: vrijdagrit Big Loop

Zoals gebruikelijk op vrijdagmiddag: Zwift-Bello fietst een door Rijck uitgezette tocht. Rijck is er echter deze keer niet bij, want hij keerde terug van een korte vakantie in Limburg. Wel was hij in de gelegenheid om Roel en mij vanuit de auto aan te moedigen via zijn mobiele telefoon. Roel kwam iets verlaat aan de start omdat hij de start even zo snel niet kon vinden. Met enkele minuten vertraging gingen we toch op weg.

Rijck had ons bijgaand hoogte profiel van de Big Loop gestuurd, zodat we wisten waar we aan begonnen. De eerste 5 kilometer vlak of vals plat: het gebied waar Roel altijd zeer sterk is. Hij nam dan ook de kop en bepaalde de eerste 5 kilometer het tempo. Uit de wind achter Roels rug lukte het me redelijk om bij te blijven. We gingen voornamelijk door prachtige glazen tunnels onder de zeespiegel en werden ingehaald door snelle vissen. Na 5 kilometer begon de 10 kilometer lange klim met gemiddeld 4% naar ca 400 meter hoogte. Het eerste deel heb ik het tempo mogen bepalen, maar dat bleek iets te snel voor Roel, zodat we uit elkaar raakten. Daarom wat ingehouden en Roel het tempo laten bepalen. Zo lukte het beter om bij elkaar te blijven. Het laatste topje hebben we ieder ons eigen tempo gereden. Op de top lag een dik pak sneeuw langs de weg. Helaas werd het daar in mijn souterrain niet koeler van, maar liep daar de temperatuur best hoog op. Ik heb namelijk geen snelheid gestuurde ventilator, die voor rijwind zorgt. Sterker nog, ik heb helemaal geen ventilator, maar alleen een steeds heter wordend achterwiel.

De beloning was een prachtige afdaling. Normaliter lukt het mij niet om in de afdaling Roel bij te houden, maar bij Zwift kun je ongeremd de bochten door zonder uit de bocht te vliegen. Dat ligt mij beter. Angst heb ik dan niet meer.  Na de afdaling volgde nog een stukje omhoog en toen was het afgesproken uur fietsen al weer om. Bijna 25 km met 500 hoogtemeters. Roel moet bergop zoals gebruikelijk wat meer vermogen leveren (gem. 195 watt) dan ik (gem. 190 watt). Wederom een mooi ritje op de vrijdagmiddag.

2047700cookie-checkZwift-Bello: vrijdagrit Big Loop