Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

Zwift-Bello Nr. 13: Serpentine 8

Deze week op donderdag i.p.v. vrijdag. Alleen Rijck en ik, want Roel was de afgelopen dagen in Limburg. Hij had natuurlijk ook vanuit Limburg met ons mee kunnen e-fietsen, want dat kan vanaf elke plek in de wereld mits je de trainer, een laptop en wifi bij de hand hebt. Maar misschien vond hij het zo wel lekker rustig. Rick had deze week voor de afwisseling eens een e-MTB-route uitgezet. Hij had ook aangekondigd op de MTB te gaan, Dat is in Zwift met slechts enkele klikken te verwezenlijken. Het langst duurt nog het uitkiezen van de kleur voor je frame.

Precies om 16:00 begonnen met een stukje down hill op een stukje asfalt. Dat was ook het enige asfalt dat we te zien zouden krijgen. Daarna was het Strade Bianche. De gehele route liep door de jungle met stukken houten brug en zelfs een hangbrug, waarbij het laatste stukje omhoog best heel zwaar is. Veel steenslag, stof, bossen en af en toe een laagvliegende dinosaurus.

Na het gedeelte met de bruggen volgt verdere afdaling naar het laagste punt. waar de echte Serpentine 8 route begint. Het is een kronkelig 8-je; vandaar de naam Serpentine 8. Na precies een uur eindigde de route (dat had Rijck zo ingesteld). We hadden toen 26 km gefietst en 236 hoogte meters geklommen.

Verder waren we ook vandaag met een elastiek aan elkaar verbonden. Als je wat verder vooropfietst moet je zwaarder trappen om de ander mee te krijgen. Je kunt daar dus hele strategieën mee uitdenken (Zwift is tenslotte ook een beetje gamen). Veel achteraan fietsen lijkt te helpen, maar ook weer niet zo dat de ander gaat merken dat je je laat meetrekken.  Ik had het idee, dat ik meer dan 50% achter Rijck heb gefietst, maar met gemiddeld 190 watt t.o.v. de 164 van Rijck zou je dat niet zeggen. Mijn eindsprint-theorie kwam beter uit de verf. Lang wachten en als de ander gaat niet te snel reageren. Het elastiek komt dan strak te staan en de ander moet dan veel watts leveren om voorsprong te houden. Als je dan aanzet maak je gebruik van de elastische kracht en wordt je als het ware voorbij de andere geslingerd. Zaak is, dat je op dat moment over de streep bent, anders kan de ander weer gebruik maken van het elastiek. Lastig is ook nog dat de eindstreep niet zichtbaar is, maar op precies één uur fietsen ligt. Volgen jullie het nog?

Een hele mooie tocht door prachtig landschap. Lekker uurtje gefietst en zonder de fiets van stof en/of modder te hoeven ontdoen kun je zo onder de douche. Morgen een tochtje buiten met zoon Paul en dan wellicht zondagmorgen om 09:00 uur weer eens bij de Spar (volgens de laatste onderzoeken is één prik Pfizer al net zo goed als twee en mijn eerste was vorige week zaterdag).

2047580cookie-checkZwift-Bello Nr. 13: Serpentine 8