Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

de Betuwe

Vorige zondag 6 Bello’s, vandaag staan er drie aan de start, Ferry, Pieter en ik dus. Ferry heeft thuis weer een fraaie route in elkaar gezet waarmee we de zuidwestenwind kunnen trotseren. Beetje beschut heen, en vol open weer naar huis. Eerst de vertrouwde Elsberg, daarna langs de brandtoren naar de Koningsweg, alwaar een aantal Ellecommers ingehaald moeten worden. Dat lukt keurig voordat we linksaf slaan richting Schaarsbergen om vervolgens langs Warnsborn in Oosterbeek uit te komen. Via een fraai fietspad slingeren we onder Oosterbeek door waarna we afdaling naar Heveadorp inzetten. Vol in de wind gaan we richting Rijnbrug in de A15 waarbij we nog even de Italiaanseweg meepakken en door de Holleweg weer afdalen. Op de brug hebben we mazzel, aan beide zijden Corona-achtige schermen zodat we windvrij de Betuwe bereiken.

Eindelijk wind achter, koersen we richting oosten, om bij Landerij De Park, langs de BSO en tussen de gezinnen door, een drietal koffie to go’s te bemachtigen. Lekker warm is het nog niet, zodat we snel via de Rijkerswoerdse Plassen op Huissen aankoersen om op de bekende Pleijroute uit te komen. In vliegende vaart koersen we vervolgens op Rheden aan, mede geholpen door een helmloze vreemde die het lef had ons in te halen. Na een stuurfout van hem, nemen we een voorsprong waarna we hem niet meer terug zien. Klokslag 11 uur, de wijzers geven 10.58, passeren we De Steeg en nemen we rond 12.00 uur afscheid in Ellecom. Genoten van een fraai stukje Nederland, achteraf op de kaart kijkend hadden we bij Ton koffie kunnen drinken. Misschien bij de volgende zuidwester storm?

2047190cookie-checkde Betuwe