Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

Seizoenwisseling

Ja, wat is normaal in deze tijden. Normaal zou zijn dat hier de opening van het raceseizoen komend weekend  zou worden aangekondigd. Met als bestemming Bakker in Vorden met appelgebak bij de koffie. Lekker gezeten in knusse stoelen in een verwarmd restaurant. Hoe heerlijk klinkt dat.

Het laatste verslag van het achterliggende ATB-seizoen zou geschreven zijn, de racefietsen uit de stalling gehaald, de racekleding uit de kast, de aanbetaling van één of meer meerdaagse Bello-touren betaald en de organisatie daarvan al in gang gezet.

Niets van dat alles in Coronatijd. De mountainbikers hebben in een vaste bezetting van 4 ( Ferry, Pieter, Rocus, Wiebe ) , soms 5 ( Meindert ) Bello ’s de  Veluwse bossen doorkruist, dankbaar gebruik makend van de door Ferry gemaakte routes. Uitschieter was de route van zo ‘n 70 km. naar Kootwijk waarin we een voor nieuwe route fietsten en door de hele grote zandbak ploegden rondom Kootwijk.  De koffie werd ook nu “ to go “ genuttigd bij het restaurant dat tegenover het Hilletje ligt. Een enkele uitzondering daargelaten werd geen verslag gedaan van onze belevenissen, maar we hebben erg genoten van het buiten fietsen in weer en wind en de gezelligheid die het fietsen in een groep met zich meebrengt. We gingen ons de “Buiten Bello ’s” noemen.

Het nieuwe normaal kreeg gestalte in een groepje Zwift fietsers. Rijck, Roel en Willem bonden op hun zolderkamertjes de strijd met elkaar aan in verre oorden, klimmend naar grote hoogten met daarna snelle afdalingen. Mooi dat er zo nu en dan verslag werd gedaan door de groep  “Binnen Bello ‘s “.

Wat is er verder nog gebeurd deze winter ? Natuurlijk waren er de  West-Bello ’s die met Fred, Harry en Rijck tweemaal per week hun krachten hebben gegeven op de mountainbike. En tenslotte de Bello ’s die alleen, misschien regelmatig of incidenteel ( of niet ) , op de race, op de ATB of op de tacx  hopelijk hun conditie redelijk op peil hebben kunnen houden.

Dit alles werd in één klap overschaduwd door het bericht dat Aart ons liet weten dat hij flinke problemen heeft met zijn gezondheid. Er is massaal gereageerd op dit bericht met het uitspreken van de hoop dat de behandelingen zullen aanslaan en hij weer gauw de oude Aart mag worden.

“Voor nu, kop d’r veur en we houden contact” zo laat Aart op de groesapp weten. Sterkte Aart.

Komende zondag, 7 maart belooft, na enkele graden vorst in de nacht,  een koude dag te worden. De Buiten Bello ’s geven er de voorkeur aan om nog maar een keer op de ATB te stappen.

Hoewel de corona-beperkingen nog steeds van kracht zijn, zijn er misschien toch Bello ’s die zondag  ( twee aan twee ) op de racefiets willen stappen voor een koffie to go. Die zien we zondag om 9.00 uur wel bij de Spar verschijnen.

Blijf gezond, pas goed op jezelf en anderen en laten we hopen op betere tijden.

2047080cookie-checkSeizoenwisseling