Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

Basis techniek

Beste Bello’s,

Jaren geleden heb ik een uitgebreide instructie geschreven voor het rijden in een waaier. Ik begrijp dat het daarbij  nog aan één dwingende instructie heeft ontbroken. Bij het rijden in een waaier laat de voorste rijder zich afzakken en de tweede coureur in de waaier neemt dan de kop over. Da’s logisch niet waar?  Het is niet de bedoeling om als achterste renner naar voren te sprinten en de kop over te nemen. Energie verspilling!! Maar aanvullend  hierop moet ik nog aangeven dat het coureurs in 2e , 3e  of andere posities ten strengste verboden is de waaier koppositie te willen overnemen door rechts in te halen.       Dit is gevaarlijk.          Ik wil het graag hierbij laten.       Voor wie dit logisch en overbodig is mag het negeren. Voor wie dit nieuw is lees het s.v.p. nog één of tweemaal heel rustig en prent het in je geheugen.

Voor nu een fijne fietsweek toegewenst en daarna stekte met de kou en regen die nog komen gaat. Bakker Vorden is nog ver in de tijd zal ik maar zeggen, of toch al over 1 a 2 weken?

2046990cookie-checkBasis techniek