Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

de eerste vorst-rit

Het vriest 4 graden en het is helder. Mooie maar koude omstandigheden. Als eerste bij de Spar; en daar zie ik Arre aan komen rijden. Daarna Wiebe en vervolgens Ferry en Pieter, alle drie verbaasd en verheugd over de aanwezigheid van nog een niet-tacx gebruiker. (Hoewel Ferry…?). Wiebe wil graag naar de bakker in Hoenderloo en het gezelschap trakteren op koffie en taart, dit vanwege zijn verjaring komende vrijdag. Uiteraard wordt het risico van vieren vooraf besproken, maar een Fries is dapper.

De route is hieronder al weergegeven, door het fraaie licht winterse landschap koersen we in een fijn tempo op Hoenderloo aan. Niemand voor ons, kunnen we binnen bij de bakker op ons gemak iets lekkers uitzoeken en op de andere hoek staande aan een grote picknicktafel de verjaardag van Wiebe sober maar wel van harte vieren. Dit schrijvend stel ik tot mijn schrik vast dat we niet hebben gezongen. Dit moet komende zondag beter!!

Ferry loodst ons op de terugweg door een drietal nieuwe paden, de eerste richting Beekbergen zodat we een stuk N50 kunnen overslaan, daarna achter Mendel waar een favoriet pad ineens tot een voor mountainbikers verboden gebied is verklaard nopend tot een andere route en tot slot richting Loenen waar we al zigzaggend plotseling keurig dwars op de schaapskooi uitkomen. Een fijn tochtje, Strava geeft 59,75 km en 492 hoogtemeters.

Helaas geen feestje aanstaande vrijdag.

2046750cookie-checkde eerste vorst-rit