Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

Blue Monday

Hoe kun je als niet-actieven nu Blue Monday beter bestrijden dan op de fiets te stappen? Het Bello-mtb-elite-team dat alweer een aantal weken in vast formaat (2 bij 2) op zondag en woensdag in Dieren druk met het lijfelijk onderhoud bezig is, besloot afgelopen zaterdag, getrickerd door een regenboog aan kleurvoorspellingen voor het weer, de zondagrit te verplaatsen naar de maandagochtend.

Een goede keuze, want 2 van de vier zijn al langer ervaren met het opvangen van blauwe maandagen, de andere 2, recent gepensioneerden, ontbrak het aan kennis op dit punt. Het team vermaakte elkaar aldus van 8.45 uur tot ongeveer 12.30 uur met allerhande onverwachte bospaden, klimmetjes, gladde boomstronken en het klauteren over omgevallen bomen. Zelfs een plots opduikende snelweg moest zien te worden omzeild.

Hoenderloo heeft meerdere koffiepunten zodat aldaar werd gepauzeerd, staande receptie, elkaar toeschreeuwend vanaf 1,5 meter. Terug deels dwalend door de bossen van Beekbergen en Loenen leidde ertoe dat ook deze bossen langzaamaan geheel eigen worden gemaakt. En bij thuiskomst: geen Blue-gevoel!!

Laatste feit van deze dag: 58 jaar geleden vroor het 20 graden en was Wiebe met heel andere zaken bezig.

2046630cookie-checkBlue Monday