Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

Corona proof

Afgelopen woensdag bij de Veluwerijders geoefend hoe het weer is om de fiets te zitten. Ondanks de kou een fijne tocht, dus vanochtend opnieuw op tijd het bed uit om het zondagse team Ferry, Wiebe en Pieter te mogen ontmoeten. Pieter bleek op het laatste moment nog verplichtingen te hebben, dus was afwezig.

Ferry en Wiebe blijken een goed geolied duo te zijn, die probleemloos de route bepalen, elkaar op kop soepel afwisselen, en mij in de Eerbeekse contreien – uiteraard binnen bepaalde grenzen – de richting laten bepalen.

In een mooi tempo rijden we naar de Ugchelse berg, eerst het bekende stukje richting Loenen, bij het Ereveld zoeken we wat, maar dat komt goed, om vervolgens overstekend bij het chauffeurscafé de bossen bij de diverse Hoenderloose campings in te duiken. Via een aantal lange rechte paden komen we bij het Beekbergse Heidehof waarna we na enkele bochten bij Brasserie Het Leesten uitkomen. Via een uitgepijlde route wordt daar koffie bemachtigd en bij 7 graden en grijze luchten staande gepauzeerd. Op de gepaste afstand wordt gesproken met het Veluwerijders echtpaar Mia en Bertus die hetzelfde fietsdoel hadden, en we ook onderweg enkele keren tegenkomen.

Na de pauze door het Hoenderloose Bos en over het Waterbergpad naar het Deelerwoud waarna over de bekende paden richting lange Juffer wordt gekoerst. Op de Elsberg vindt de eerste opsplitsing plaats waarna Wiebe en Ferry nog even samen kunnen fietsen, net als een aantal afgelopen weekenden. Gelet op de vandaag te verwachten Corona maatregelen lijkt het er op dat we toch allen nog wel even voorzichtig moeten blijven/zullen zijn.

(statistische informatie: 56,67 km gefietst, 427 hoogtemeters, gemiddelde hartslag 122, gemiddelde snelheid 15,32 (topsnelheid 37,5) en verbranding 2207 kc,).

 

2046560cookie-checkCorona proof