Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

Openingsrit ATB-seizoen.

Een onbevredigend einde van het raceseizoen. Tot een afsluiting met koffie en appelgebak bij Bakker in Vorden zijn we niet gekomen. Qua weer was het vandaag  nog goed mogelijk geweest en hadden we Maarten zeker een dienst bewezen. Maar ja, wat stelt een sluitingsrit voor als er geen koffie met appelgebak bij Bakker in Vorden in het vooruitzicht kan worden gesteld?

Het idee om vandaag dan maar te starten met het mountainbikeseizoen was zowel v.w.b. de kalender, de eerste zondag in november, als ook de vooruitzichten van een waterige zondag, dus zo gek nog niet.

Wat vandaag is opgevallen is de drukte op de Bello-goepsapp n.a.v. de verrichtingen van de renners op de Angliru in de Vuelta. Het enthousiasme van enkele Bello ’s om zich daar ook eens aan te wagen klonk er duidelijk in door. Thuis voor de buis blijken de stijgingspercentage aldaar met maxima van boven de 20% gedurende 7,5 km.  inspirerend te werken.

Minder inspiratie lijkt het voorgestelde mountainbikeritje van 30/40 km. en rond 11.00 uur weer thuis te hebben opgeroepen. Want slechts 4 van de 16 Bello ’s op de groepsapp vervoegden zich bij de Spar, te weten Meindert, Pieter, Roel en de schrijver van dit stukje. Mooi verdeeld over de dorpen Ellecom, Dieren, Laag-Soeren en Eerbeek en 50% daarvan voorzien van elektrische ondersteuning.

Door ervaring wijs geworden beloofden de e-atb’s achteraan te rijden. Een poging om toch maar eens op kop te fietsen werd onmiddellijk afgestraft met de mededeling dat de afspraken niet werden nagekomen. Gezegd moet worden dat er op een later moment wel wat ruimte werd gegeven.

Het kronkelpad naast het fietspad naar de Plaghak kon niet iedereen bekoren. Vandaar dat werd besloten grotendeels onze oude route te volgen. Omdat Roel graag uiterlijk 11.00 uur thuis wilde zijn , bleven we aan de Oostkant van de A 50 rondfietsen. Zonder doel,  tot het moment dat de vraag opkwam of er niet ergens een koffie to go zou zijn te scoren. Roel wist een adresje dat bij de anderen onbekend was. Bike and Eat aan de doorgaande weg in Loenen.  De eigenaar daarvan verhuurt fietsen en zijn partner neemt het eat gedeelte voor haar rekening. En ja, ze waren open en met een  kop koffie die we buiten moesten opdrinken hebben we de nodige fietswetenswaardigheden van de eigenaar van Bike and Eat kunnen opsteken.

Daarna op de fiets maar weer, richting Eerbeek waar we afscheid namen van Roel die mooi binnen de tijd moet zijn binnengekomen. Meindert heeft Pieter en Wiebe tot in Dieren vergezeld waarna deze mannen na 35 km. rond elf uur afscheid van elkaar namen. Maar niet nadat Pieter had aangegeven dat Wiebe het verslag maar moest schrijven. Want wat moest je van dit ritje nu op papier zetten. Nou Pieter dit dus bijvoorbeeld.

Al met al een bevredigend ritje met droog en prima fietsweer op goed begaanbare paden en onderhoudend gezelschap.

2046430cookie-checkOpeningsrit ATB-seizoen.