De Spar om 9.00. Meindert staat er al en vlak voor mij fietsen Agnes en Maarten de bocht om. Als ik ook ben aangehaakt volgen Arne (trots met zijn als nieuwe Gazelle met originele 9 speed DuraAce) en en zijn broer, waarna Wiebe ook aansluit. Roel, die enorm zijn best heeft gedaan om deze geheel corona verantwoorde Bello tocht te faciliteren heeft laten weten toch niet mee te gaan. Over de reden daarvoor wordt kort gespeculeerd. Ook Ferry, die liet weten wel te willen fietsen maar de koffie bij iemand thuis te zullen overslaan, zien we niet. Besloten wordt om richting Tolkamer te rijden en ter hoogte van Zevenaar af te buigen naar huis. Beneden aan de Lange Juffer wordt de route omgekeerd en rijden we via Doesburg en Angerlo naar Zevenaar. Maarten op kop, Agnes – opgewekt pratend met wisselende Bello’s – de hele rit probleemloos in zijn buurt. Nadeel van koffie aan het einde van de rit en Maarten op kop is, dat Maarten moe wil zijn voor de koffie. Daarna mag het rustiger. Deze keer is dat wel heel laat (die koffie). In Babberich wordt¬† de afstand tussen de eerste 4 rijders en de 3 volgers in het 2e groepje (keurig coronaproof) steeds wat groter. Op de dijk via Aerdt naar de dijk langs de Rijn blijft de afstand groot maar constant. Op de dijk richting Putman kan onze kopman het tempo niet omlaag krijgen (immers nog geen koffie gehad). Wiebe, Meindert en ik besluiten van deze nood een deugd te maken en rijden een klein extra lusje langs de betonnen waterkering in het ruimte voor de rivier gedeelte, waarop graffiti van wisselende kwaliteit. Nadat de splitsing van de Rijn en IJssel links van ons is gepasseerd komen we met een bochtje weer uit op de ons bekende weg. Via de brug en het fietspad langs de IJssel vervolgens richting Rheden waar ik aankom met 65 km op de teller. Koffie en appeltaart op de Groenestraat smaakt prima maar belangrijker nog zijn de gesprekken in dit kleine maar geanimeerde gezelschap. Na ruime pauze, waar Wiebe zich bij de 2e ronde koffie opoffert en deze laat vergezellen van nog een 2e stukje taart, zwaai ik de mannen uit voor hun laatste km richting Dieren.

2046420cookie-checkKoffie thuis