Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

Rondje Vorden, 27 september 2020

Niet alleen naar Rome leiden er vele wegen, ook Vorden is op meer manieren te bereiken. Vorden zou de bestemming zijn, aangezien een korte rit werd verlangd. Natuurlijk rijd je daarheen via Steenderen en Baak. Dus op naar Doesburg met Arne, Wiebe, Willem en ondergetekende. Na camping Het Zwarte Schaar reden we rechtdoor het land van Toldijk in, alwaar je elke paar honderd meter drie nieuwe richtingen kunt kiezen, variërend van Toldijk, Steenderen, Hengelo, Keijenborg, etcetera. Zo reden wij niet Steenderen voorbij, maar vonden na enkele internet-raadplegingen wel de richting van Hengelo, om vanaf daar naar Vorden te koersen. Hotel Bakker had een mooi tafeltje voor 4 personen, waaraan ik het hoogste aantal ogen gooide. Ik kan niet vertellen welk voorval mij vanmiddag in de auto aan de verslagwinst herinnerde, maar dat ik deze prijs nog moest innen was direct duidelijk.

Arne hield de koffie sober en kort, vanwege een afspraak thuis. Hij is solo huiswaarts gereden; via Wichmond zou het gaan. Gedrieën kozen wij na de koffie de Zutphenseweg richting Warnsveld en Zutphen. Na de IJssel te hebben overgestoken leidde de weg door Hoven, Voorstonden en Oeken naar Brummen. Brummen en Leuvenheim links latend, fietsten we achterlangs naar Spankeren en Dieren. Vanaf hier splitsten onze wegen, om allen via de kortste weg thuis te geraken.

Hoe lekker om op een loodgrijze dag samen deze heerlijke omgeving te doorkruisen.

2046360cookie-checkRondje Vorden, 27 september 2020