Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

B4D 2020

In letters van het alfabet zijn de afgelopen vier dagen als volgt samen te vatten;

W is van Wiebe

De grote marsleider, alles voortreffelijk in de hand houdend, de hotelbeslommeringen perfect regelend, zo nu en dan dirigerend delegerend, maar uitermate verzorgend en ook nog flexibel, het iedereen naar de zin makend. En daarnaast ook nog eens gewoon een goede fietser, geen geklaag over het tempo.

B is van Bert

De grote verzorger, met zijn auto volgeladen met Bakker Bril producten, fijne pauzelocaties zoekend, op tijd op alle aangewezen plekken aanwezig, drukke binnensteden overwinnend en eenrichtingsverkeer ieder keer weer trotserend, zorgzaam met de spullen bij de hotels en fijne Bello buiten het fietsen.

F is van Ferry

De grote routemeester, werd iedere dag meer dan terecht uitgebreid bedankt voor de geweldige wegen, klimmetjes, paden en andere berijdbare plekken die verreden mochten worden. Diverse strade bianchi moesten worden overwonnen, zonder enig gemor. En verrassingen op de route werden soepeltjes opgelost.

 

Verder is, in aanvulling op het door de T=Ton samengestelde fraaie en volledige route- en reisgids en naslagwerk, nog vermeldenswaard:

De A is van de koffiepauzeplaatsen Achelse Kluis, een klooster en museum met een indrukwekkende historie (dag 2), en Aubel (dag 3) met prachtig gebak, onder anderen met witte chocolade. Ook is de A van Arne, op dag 4 aanschuivend in Kaldenkirchen, direct goed meedraaiend voor in het peloton.

De B is ook nog van de Blauwe Kamer (koffie met appeltaart – geheel coronaproof) en de Brunssemse Heide, waar Bert een reuzen picnictafel vond waar op vertrouwde wijze de Bello lunch werd genuttigd.

De C is van Corona, waar geprobeerd is zoveel mogelijk rekening mee te houden, maar als 1 Bello het bij zich had, dan ….

De C is ook van Cityhotel, ons adres de eerste avond in Tilburg, Niet schokkend, wel perfect gelegen op de Heuvel, cafés en restaurant binnen enkele tientallen meters.

De D is van Dieren, vertrek donderdagmorgen 9.00 uur bij de Spar, perfect op tijd van start.

De E is van Eys, startpunt van een van de vele beklimmingen op dag 3, dit keer niet de Eyserbosweg. Hoewel het een vlakke vierdaagse zou worden, werden op deze tocht 1000 hoogtemeters overwonnen.

De F is ook nog van Frank en Fred, de eerste aanschuivend bij de koffie op dag 1 en vertrekkend na de lunch op dag 4, de tweede vier dagen lang pedalerend met een onnavolgbaar hoog beentempo en soms de troepen tot enige rust manend.

De G is van Gruitrode, een Belgische plaats waar Bert op dag 2 de lunchplek heeft gevonden. De verzorging was prima, het dorp kunnen we snel vergeten.

De H zou kunnen zijn Hevig, de regen. Maar is niet helemaal terecht, op dag 2 in de ochtend een bui van een kleien 30 minuten, op de dag 4 als toetje in de laatste 25 kilometer. Het weer voorspellen is lastig, gelukkig voor ons zijn de voorspellingen niet uitgekomen en hebben we prima fietsweer gehad.

De I van Inzinking en J van eeuwige Jeugd zijn te linken. Van de I is nauwelijks sprake terwijl eeuwige jeugd uitgebreid aanwezig is, ruim 500 kilometer wegtrappen in 4 dagen, met een zwaar avondprogramma.

In de K wordt goed gegeten, Kerkdriel op dag 1 met stevige uitsmijters, en de Duitse plaatsen Kevelaer en Kalkar op dag 4 met goed gebak en burgerliche Kost zorgden voor enig overschot in de Bakker Bril voorraad.

De L is voor langzamer, dat nog wel eens werd geroepen naar de onstuimige kopmannen.

De M is voor Meindert, de man met de lange fietsregenbroek, in de praktijk gebracht en op dag 4 enigszins last van de I. De M is ook van Maastricht, de tweede halte, met een hotelterras met uitzicht over de markt en stadhuis. Geweldige locatie, met het Mandalin restaurant, een akoestisch niet sterke tent maar wel voortreffelijk eten, prima mesa, eend en baklava.

De N is van Next Door, het hotel in Roermond. Mooi hotel, onze dependance was ook niet slecht. Wel wat gedoe met het toegangspasje, en een Bello die last kreeg van de nog laat genuttigde Guinness en daarom in de nacht meende de andere Bello’s op zijn gang te moeten storen totdat hij liefdevol door zijn kamergenoot werd opgevangen.

De O is van Opletten, dat fietstechnisch goed werd uitgevoerd, misschien op 1 vloek na op de eerste dag. Het kijken op de navigatie ging 99% goed. De verschillende apparaten lieten soms andere routes zien, een keer wist de routemeester het beter dan 10 Bello’s wat leidde tot lang wachten, andere keren was een detailinstelling nodig om het fietspad naast de doorgaande weg te kunnen onderscheiden.

De P is van Pieter, geweldig aan de opdracht van Wiebe houdend om als kopman te fungeren. Hij heeft zijn taak meer dan voortreffelijk verricht.

De Q is van Querulant. Niet aangetroffen afgelopen 4 dagen.

De R is van Roermond, een zeer prettige derde halteplaats, Verder natuurlijk van de parttime fietsers Roel en Ruud, en Rijck en ondergetekende. Ook Roel werd aangewezen als kopman, deze taak perfect uitvoerend, goed tempo en goed zichtbare route aanwijzingen gevend. Petje af Roel.

De S is van Starttijden, goed gepland, niemand verslapen, zelfs ruimte om eerder te starten dan noodzakelijk volgens het draaiboek.

De T is van Ton, goed meedraaiend en zelfs weer een beetje brutaal in de heuvels. De T is ook van The Talk, het restaurant in Tilburg met goed eten, en Toff, ons culinair hoogtepunt in Roermond met zalig eten.

De V is Val Dieu, dit keer alleen een blik waardig.

De X is van Xanten, het historisch hoogtepunt van deze vierdaagse, de Romeinen gingen ons daar voor, geen tijd hiervoor maar wel zeker de omweg waard!

De Y is van ys, diverse malen bij het diner genuttigd.

De Z is van zondag, het einde van de tocht. Vlak voor Kalkar zien we de blauwe lucht, nog heel even de zon op het lijf. Tijdens de fijne lunch wordt de lucht donkerder en de regen begint. De groep valt daarna uit elkaar. Bert en Meindert snellen vooruit naar Dieren, Frank rijdt rechtstreeks naar Uden, Ton zwaaien we uit bij Emmerich. Daarna begint de regen serieus zodat vlak voor Ellecom de groep slechts kort knuffelend afscheid neemt en een ieder door en door nat maar wel keurig volgens het tijdsschema op de bestemming arriveert. Evaluatie en napraten dan maar op de jaarvergadering.

2046310cookie-checkB4D 2020