Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

Rondje Nijmegen met wind tegen op de heenweg

Maarten, Ferry en Arre zijn er al als ik bij de Spar arriveer. Rocus belt; hij heeft een lekke band en komt later. We gaan iets later richting Landgoed Laag Soeren, waar we Rocus volgens afspraak oppikken. Met Maarten, Ferry en Arre op kop de Schaapsallee op en vervolgens de Burgemeester Bloemersweg richting Beekhuizen. De Emmapyramide laten we rechts liggen en dalen af naar Rozendaal en Velp. Langs Biljoen en over de Beemd, onder de IJsselbrug door naar Pleyweg om dan de Rijn via de hooggelegen brug over te steken. Het is pal wind tegen en Maarten sleurt op kop. Af en toe proberen Ferry en Arre over te nemen, maar krijgen nauwelijks kans. Rocus en ik proberen het niet eens; we zijn allang blij dat we enigzins uit de wind gehouden überhaupt bij kunnen blijven. Dan gaat het deels door het Immerlopark, het Zeegbos, en de Bergidyle naar het snelfietspad. Steeds dezelfde rolverdeling met Maarten sleurend tegen de wind in op kop. In Lent is een mooi koffieadres, dat we al meermalen hebben bezocht, maar ja ik fiets achteraan en hoe hard ik ook roep, de drie vooraan rijden door. Over de fietsbrug in Nijmegen neemt Ferry de leiding en sleurt ons naar de Waalkade. Daar blijkt helaas niets nog niets open, zodat we omhoog moeten klimmen naar de binnenstad.

In de binnenstad blijkt er wel een hotelterras open te zijn, maar door de grote drukte van ontbijtende en uitcheckende gasten duurt het best lang voor we koffie, appelgebak, nog een keer koffie en tenslotte de rekening krijgen. Al met al meer dan een uur op het terras.

Ferry wil al lang weer verder. Ik ben blij dat we zitten en niet meer tegen de wind in hoeven te buffelen. Wel hebben we allemaal de hoop om de terugweg veel wind (achter) te hebben. We gaan over de oude brug terug richting Arnhem. Onder aan de brug een klein stukje over de dijk en dan naar Bemmel. Net als de heenweg zie ik volledig onbekende weggetjes. Zelfs Arre, die twee maal per week naar Nijmegen fiets is in stille verwondering over Ferry’s kaartinzicht en goede neus voor leuke paadjes. Door een groot gebied met heel veel kassen bereiken we opeens Huissen. De wind achter doet zijn uiterste best om ons vooruit te duwen. Opnieuw is Maarten niet van de kop weg te krijgen. Af en toe kijk ik even op de metertjes op mijn stuur en zie snelheden van over de 40 km/uur. In Huissen doorkruisen we een nieuwe wijk en staan dan ineens op de dijk naar de Rijnbrug. Ondertussen is het wat beginnen te regenen. Gelukkig zet het niet echt door en kunnen we zonder jasjes  en schuilen verder rijden. Net als de heenweg over de Rijnbrug weer naar de Pleydijk en onder de IJsselbrug door. Op de Beemt besluit Maarten en/of Ferry, dat we niet de Posbank over gaan rijden (wat Rocus en ik natuurlijk heel erg jammer vinden :-).

In Rheden buigen Maarten en Arre af, zodat Rocus en ik alleen nog Ferry moeten zien bij te houden. Gelukkig heeft Ferry wel medelijden met ons en past hij het tempo enigszins aan. In De Steegh blijkt het heel hard geregend te hebben, maar is het weer droog als wij daar arriveren.

In Dieren zet Rocus mij bij huis af en zit de prachtige rit er weer op.

Voor diegenen, die donderdag de 4-daagse gaan fietsen: heel veel plezier en hopelijk goed weer! Kom veilig weer terug.

2046250cookie-checkRondje Nijmegen met wind tegen op de heenweg