Club Bello beschikt buiten het medium website ook over een groeps-app. In de groeps-app word ik er subtiel aan herinnerd dat ik het dobbelspel in Tolkamer heb gewonnen. Op het zonovergoten terras werden wij vriendelijk bediend door uitbater Carlo, die nu dan geen Hawaii-hemd, maar een T-shirt van een kekke topless bar aan had. De koffie en taart smaakten bijzonder goed, Arne was jarig geweest en trakteerde ons allen. Het dobbelen ten slotte won ik in de tweede ronde met een glorieuze 6-3 van Ferry.

Wij geraakten in Tolkamer door via de Schaapsallee eerst de Posbank en de Emma-piramide aan te doen. Ondertussen, boven aan de Lange Juffer, meldde Meindert zich via een eigen route in Tolkamer bij ons te voegen. De A12-brug leidde ons over de IJssel om vervolgens in gezwinde spoed langs de IJssel, Nederrijn, Pannerdenschkanaal, Kijkwaardse steenfabrieken en Rijn (leg dat eens uit aan een outsider op een lengte 15 km) naar Tolkamer te rijden. Daar, van de koffie genoten, komt warempel Meindert de kade op gereden, die de tegenwind in zijn eentje heeft getrotseerd en alsnog koffie van Arne toucheert! Met Meindert komt Carlo toch aan zeven velletjes corona-data, achter die van, Arne, Ferry, Rocus, Pieter, Willem en Maarten.

De terugweg wordt, en groupe, binnendoor naar Zevenaar gereden, waarbij de potentiele hoogtemeters van Hoch Elten en Peesken worden gemeden. Dwars door Lobith, rijden we naar Herwen en Oud Zevenaar, onderweg mooie stukken Oude Rijn passerend en, onder protest van locals, een halve kilometer Nederlandse strada bianci kiezend. De wegen van Groessen en Duiven brengen ons terug bij de A12 brug, vanwaar we langs de IJssel naar Rheden rijden. Daar splitst de weg voor mij en rijden alle anderen richting oosten huiswaards, na deze mooie rit.

 

2046210cookie-checkTolkamer a/d Rijn 16 augustus 2020