Deze Bello rit begon een dag eerder. Op zaterdag kregen wij bericht van Wiebe of we zondag om half acht wilden starten, want we zitten in een hittegolf en dan hoefden we niet op het heetst van de dag op de racefiets te zitten. Een rondje van 70 kilometers zou het worden. En daarna bij Pia in de tuin genieten van koffie met appeltaart. Binnen de kortste tijd waren er 8 Bello’s aangemeld en was het plan werkelijkheid geworden. Midden in de nacht stonden we op, een tijd voor meer ongure types dan de gemiddelde fietser, laat staan een Bello. Monter arriveerden we 1 voor een bij de Spar in Dieren. De grote lijnen waren door Wiebe al uitgezet: via Hall, Voorst, langs de IJssel richting Deventer en dan aan de andere kant van de rivier weer terug, via Zutphen. Roel wist de weg en alras waren we met hem en Pieter als kopman onderweg. Aan niets is te merken dat Pieter de afgelopen week 65 jaar is geworden. Maarten nam de kop over en het tempo – en de stemming- stegen naar ongekende hoogten. Leuk, zo fietsen met een missie.

De ooievaars stonden in aantallen op de weilanden zich voor te bereiden op vertrek naar nog zonniger oorden en de Bello’s hebben genoten van de rappe rit en het landschap. Bij de Soerense brug hielden we halt, want Pia werd gebeld dat het peloton in aantocht was en de dobbelsteen bepaalde mijn lot. Daarmee ook dat van jullie: een puzzel om op te lossen! 

In deze zomervakantie puzzelen we wat af en bijgaande puzzel is een doorkruisraadsel. Horizontaal, verticaal, van voor naar achter, van links naar rechts. Soms een dubbele letter en aan het einde vormen de 31 letters en open plaatsen een toepasselijke zin. De prijs deze week is dat de winnaar volgende week het verslag niet hoeft te schrijven.

Apeldoorns kanaal Pia
AppeltaartPieterVBCELNETRAAMLVNON
ArreRaceEGNALNAVASPIAAEEE
BekkeringRocusELEBKE RCDEVENTER
Bel RoelNDUUREKIEJLDEOSVE
BelloRompSSPAROLLEBDNBOOII
Bos RuudTNAMPOKSINOMISOJD
BotenShirtRETEIPZMEVOORSTF 
BrugSimonisAAWIEBEOLSRBOAVES
CakeSmitTWARRE LNONRONANN
CarbonSparHILOCKOTTBSUJENZT
DeventerStuntenCLECAKTMOAKGANAER
DierenTempoALUURERAIOAPMORSE
HalfachtToostenFEKSBRIKEPNRSTRTD
HarktUiverLM MOIHEIMAHTRAIN
Hittegolfvan ArragonATEINNSRFEAAEEGGI
Kilometersvan LangeHITTEGOLFTLRLVOVE
Kletsmajoorvan OossanenORSRETEMOLIKKINEM
KoffieVeenstraZEVENTIGKNETNUTSN
KopmanVijfenzestig
LekVoorst
LeukWiebe
MaartenWillem
MeindertZeventig
Moltmaker Zon
2046180cookie-checkDe zondagmorgenrit die al op zaterdag begon