Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

Garderen

Pieter en ik arriveren bij de Spar als Ton al staat te wachten. Even later komt Rocus er bij. Vandaag dus aan de start met slechts 4 Bello’s. Maar deze zijn dan wel echt gemotiveerd. Om te trainen voor aanstaande woensdag (KBK) wordt besloten in Garderen te pauzeren. Het is fris na een koude nacht en noordenwind maar de zon schijnt en er wordt geen regen verwacht. Weer eens wat anders dan de afgelopen dagen. We gaan eerst langs het kanaal , daarna richting Lieren, vermijden Beekbergen op onze route naar Ugchelen. Daarna richting Hoog Soeren, Uddel en Elspeet. Bij het prachtige landhuis in Staverden slaan we links af naar Garderen. Wij rijden veel over fietspaden die om deze tijd nog zo goed als leeg zijn. Na de pauze zal dat geheel anders worden. Twee koffie en appelgebak doen we op het terras van de plaatselijke ijssalon in Garderen. De koffie wordt telkens geserveerd met een bolletje ijs, niet verkeerd. En Rocus betaalt weer. Handig! Het is op het terras goed te merken dat het geen zomer is, de zon verschuilt zich meermalen achter de wolken en dan is het fris. Na de pauze gaat het voornamelijk over fietspaden richting Kootwijk. We vermijden Radio Kootwijk op onze route naar Hoog Buurlo. In Beekbergen nemen we af scheid van Ton, die met een indrukwekkend aantal gereden kilometers thuis zal komen. Rocus rijdt een stuk met Ton mee, zodat Pieter en ik alleen richting Loenen en huis rijden. Thuis aangekomen heb ik 106 km op de teller en 27,4 km/h gemiddeld. Mooi ritje.

2045700cookie-checkGarderen