Zondag 7 juni: Maarten is back at Bello!!!

Na dat er al veel app verkeer was geweest, waarbij ik het gevoel had van de 10 kleine negertjes, was ik wel heel benieuwd wie er vandaag toch zouden zijn. Vanmorgen eerst natuurlijk nog even op de buienradar gekeken. Mijn eerste blik om kwart over zeven beloofde niet veel goeds, ach ik dacht kan nog wel meevallen en toen ik om acht uur nog eens keek, warempel het zou droog blijven, dus op naar de Spar. Daar stond Roel en jawel van weggeweest onze Maarten!!

Het was denk ik wel een jaar geleden dat we elkaar hadden getroffen bij het fietsen, alleen al daarom was ik blij dat ik was gegaan! Of ik dat later nog was, zal blijken.

Roel wist de weg naar het Hilletje, wij ook wel, maar er leiden meer wegen naar Rome, dus de route van Roel werd gevolgd, ja dat betekent natturlijk ook dat je dan op kop dient te rijden en Maarten kennende, die nesteltde zich gelijk naast Roel en dat zou ook tot de koffie niet meer veranderen! Ik deed nog wel eens een poging, maar werd vrij snel weer naar mijn plek gewezen J.

Eerst door Laag Soeren, Meindert zou wellicht komen dacht Roel, dus via het nieuwe adres van Meindert, die we overigens niet troffen, op weg naar Loenen. Onderweg begon het in Loenen al licht te sputteren, maar dat mocht nog geen naam hebben, ik had meer moeite om het tempo wat de heren voerden, bij te houden.Vanuit Loenen op weg naar Beekbergen en de regen die bleef af en toe gestaag neerdalen. Men wordt tegenwoordig geacht na het sporten thuis te douchen, nou ik kreeg vandaag wel een hele lange buitendouche. Via de gebruikelijke route met een lekkere lange klim bogen we net voor Radio Kootwijk het fietspad op richting Kootwijk en om 10 over half tien met al 36 km in de benen, stonden we voor de ingang bij het Hilletje. Gelukkig die was open en als drie verzopen katten stonden we in de hal wachtend of men ons zou toelaten.

De uitbater kwam eerst met een fles desinfectie middel voor onze handen, een droge handdoek was beter geweest, maar goed we zaten droog en de koffie was heet en de appeltaart prima. Vervolgens kwam de beste man langs met een document wat ik mocht invullen en dat gold dan voor ons drieën, betrof natuurlijk allerlei vragen over corona. Ook tijdens de koffie ging het veel over Covid 19 en dat Maarten weer in Arnhem werkt, dus het fietsen hoeft ie niet meer te laten. Na de kofiie wilden we gaan, maar op dat moment begon het werkelijk te stortregenen, dus onze pauze liep al met al uit tot bijna een uur!

Uiteindelijk werd het weer iets droger en konden we gaan, richting Harskamp vervolgens kwam Otterlo in zicht, hier werd de beslissing genomen om richting Hoenderloo te gaan. Met Maarten op kop, die hij vlak voor de afslag naar Hoenderloo even zou afstaan aan Roel, ging het in een hoog tempo. Meestal komt er wel een moment dat Maarten de pijp aan zichzelf geeft, maar vandaag was hij niet te houden, van Hoenderloo naar de Woeste Hoeve in één streep met hem op kop, ik vroeg hem nog of hij ’s morgens een blik spinazie had gegeten, maar er volgde enkel een vette grijns.

In Loenen vond ik het eigenlijk wel welletjes en had gehoopt rustig te kunnen uitfietsen naar Ellecom, maar Roel opperde toch maar even via de Posbank huiswaarts te keren, dus in Loenen richting de Loenermark en vervolgens richting Schaapsallee waar Roel de afdaling naar Laag Soeren nam en wij naar de kop van de Lange Juffer, hier nam ik afscheid van Maarten die richting de Posbank ging en ik nam de afdaling van de Lange Juffer. Om even over twaalven was ik weer thuis, doornat, maar toch wel tevreden dat ik gegaan was, met bijna 85 km op de teller en een gemiddelde van 29.6 weet ik weer, waar  ik sta in de pikorde J.

2044400cookie-checkMaarten is back in Bello town