Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

Rondje Lochem (ivm N-O wind)

Als hekkensluiter van de 31 mei rit, zie ik in de verte voor mij 3 Bello’s stevig doorfietsen. In de afgelopen periode het trainingsrondje Posbank een aantal malen gefietst. Dit is verre niet genoeg om van Pieter, Roel en Arre het kopwerk over te kunnen nemen.
Vanuit de verte lukt het op luide wijze aanwijzingen te geven om het speciale koffie-adres te kunnen vinden. Roel brengt ons via Brummen en Zutphen in Warnsveld, waar we langs Huize De Voorst binnendoor richting Almen rijden. Wel eerst een stuk zandpad, hetgeen gemurmel oplevert. We komen midden in Almen uit, waar we de kerkgangers uitgewaaierd op het plein zien staan (allemaal voor het zingen de kerk uit! – aldus een der fietsers). Langs Matthijs van Nieuwkerk en Ehzerwold, daarna zie ik de Bello’s in Laren aankomen en via de (eindelijk) bekende weg naar en door Lochem naar het voorlopig eenmalige koffieadres.
Na een prima verzorging door de heer en vrouw des huizes over de vaste route – Vorden, Hengelo, Zwarte Schaar en Doesburg – richting huis. Regelmatig lukt het me moeiteloos om achteraan de RIVM-norm aan te houden. De andere Bello’s kunnen nog steeds prima tempo rijden. Tegen 13.00 uur echter wel voldaan thuis met 88 km op de Strava-teller.
Helaas moet ik vaststellen dat ik erg onzorgvuldig ben met voldoende afstand houden. Gelet op de thuissituatie en de getroffen quarantaine maatregelen zal ik de komende weken dan ook wat grotere binnen-ontmoetingen (zoals aanstaande zondag?) overslaan.

2044320cookie-checkRondje Lochem (ivm N-O wind)