In de mei editie van Tour Magazine staan enkele tips om sneller te fietsen zonder dat daarvoor training nodig is en dat is in deze Corona-tijden toch pure winst. Ik kan beide onderstaande tips echter niet aanbevelen, maar desondanks wil ik ze jullie niet onthouden, want zolang er solo gefietst wordt zou het zo maar kunnen dat je de tips kunt toepassen zonder dat iemand het merkt. En dan de tips:

  1. bij een Brits onderzoek met 29 deelnemers (op de rollenbank) is vastgesteld dat vloeken tijdens de training het gemiddelde vermogen met maar liefst 24W doet stijgen
  2. voor intensieve trainingen korter dan een uur is het beter elke 10-15 minuten de mond te spoelen met sportdrank en die dan uit te spugen; als je het doorslikt, rijdt je “signinfikant langsamer” volgens het artikel. Pas als langere belastingen moet je het wel doorslikken om vochttekort te voorkomen
2043680cookie-checkSneller zonder training