Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

Een ‘s zondags rondje alleen

Na wat heen en weer ge-app over de mogelijke risico’s van het corona-virus heb ik uiteindelijk besloten om alleen te gaan fietsen. Ik had een mooi rondje in mijn hoofd.

Mijn doelstelling, buiten weer een buiten bezig zijn was om mijn duurvermogen te trainen. Verder wilde ik met een cadans van boven de 80/min. proberen te blijven rijden.

Nadat ik via de Coldenhovenseweg Eerbeek had verlaten merkte ik wat er veel wind stond. Bij de A-50 gekomen was het opvallend hoe weinig verkeer er op de weg was. Overigens reed iedereen al 100 km/h max. Daarna over het fietspad langs de A-311 naar Schaarsbergen en vervolgens naar Otterlo.

Ik kwam vrijwel geen fietsers tegen en zeker geen groepen met meer dan 3 fietsers. Gelukkig draaide de weg zodat de wind me steeds meer ging helpen. In Otterlo was het een totaal uitgestorven boel(maar dat zou op zondag wel vaker zo kunnen zijn). Van Otterlo naar Hoenderlo waar ik juist bij een snelle jongen kon aanpikken.

Vanuit Hoenderlo richting Ugchelen, waar ik boven aan de klim naar rechts het fietspad naar Beekbergen kon nemen. Dit gaat serieus op en neer. In Beekbergen bij de stoplichten direct naar rechts richting Mendel. Vlak voor Mendel weer naar links tot de Beekbergerweg. Daarna langs de waterval naar Loenen en weer terug naar Eerbeek.

Thuis had ik 60,8 km gereden in 2 uur 8 minuten met een hoogteverschil van 299 meter.

Ik ben heel benieuwd naar de bevindingen van de overige Bellisti.

2043280cookie-checkEen ‘s zondags rondje alleen