“ Ferry, wat een mooi stukje heb jij geschreven in het Ventieltje van de Veluwerijders”. Even testen of de krant waarin ik las dat het vandaag Nationale Complimentendag is het bij het rechte eind had.   
Ferry, die nooit zit te springen om stukjes te schrijven, was bezweken voor het vrouwelijke schoon van Margreet en haar verzoek om verslag te doen van het etentje donderdagavond als afsluiting van het atb seizoen van de Veluwerijders op woensdagmorgen.
“Nou, niks meer dan een weergave van de feiten hoor” , was zijn antwoord. En daarmee voldeed hij precies aan het beeld dat complimenten niet besteed zijn aan Nederlanders. Amerikanen blijken daar  wel gevoelig voor en bedanken je als je hen een compliment geeft. Met The Donald als voorbeeld.
Na overleg ging een gezelschap van 4 Bello ’s richting chauffeurscafé voor de laatste ATB-koffie dit seizoen. Want volgende week staat de openingsrit op de racefiets gepland en is de bestemming zoals gebruikelijk Bakker in Vorden. Vertrek 9.00 uur, gewoon vanaf de Spar.
Met Pieter, hoewel al geruime tijd verkouden, op kop en de e-atb ’s in de achterste gelederen, kwamen wij via binnen en buiten gebaande paden op  een kruising tot de vraag: eerst de Varenna en dan koffie of eerst koffie en dan de Varenna. Besloten werd tot de eerste optie zodat we wel aan de koffie toe waren toen we bij het chauffeurscafé arriveerden.  Vlak voordat  we daar waren schoten in een flits Bert en zijn fietsmaat ons nog voorbij.
De verkoop van gebak lukte niet zo vandaag. Slechts één appeltaartje  met slagroom en een gevulde koek gingen over de toonbank. Twee Bello ’s besloten om van dit soort lekkernijen af te zien om straks in het Bello peloton het laatste wiel te kunnen houden. Voor Meindert geldt dat een nieuw aangeschafte antracietgrijze  Giant met schijfremmen  en elektronische schakeling hieraan ook moet bijdragen.  
Tijdens de terugreis nam Ferry steeds vaker de kop en de e-bikers waren niet te beroerd om hem te volgen. Pieter zijn verkoudheid en het daarmee gepaard gaande conditieverlies begon hem parten te spelen en hij raakte zo nu en dan op achterstand. En zo kregen we een Pieter te zien zoals we hem van vroegere jaren kennen. En vooral  de e-bikers kregen de wind van voren. In ieder geval is het raadzaam dat zij voortaan een reservebandje extra meenemen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee nietwaar?
Via en over het Landal Vakantiepark kwamen we uit bij de Spelerij van  Jos Spanbroek  en besloten de e-bikers de mannen uit Ellecom grotendeels naar huis te begeleiden. Een paar kilometers extra deert die gasten niet. Na afscheid te hebben genomen vervolgden de e-bikers hun weg naar huis waar schrijver van dit stukje na 52 km. om rond één uur arriveerde.
Met voldoende tijd om nog op Nationale Complimentendag alle Bello-ATB’ers te complimenteren met hun doorzettingsvermogen om aanwezig te zijn, fabelachtige fietstechniek, hun gezellige bijdrage aan de koffiepauzes en alles wat verder heeft  bijgedragen aan een geslaagd ATB-seizoen.

2038360cookie-checkMijn complimenten