Dag 1,  Santander – Potes.

Vandaag onze eerste sportieve uitspatting, na alle culinaire zaken welke we gisteren ruim de aandacht hebben kunnen geven.
Vandaag een rit van 123 km met maar liefst 2170 hm, bepaald geen sinecure.
Vanochtend liep de wekker af om 7.15.u. Immers 8.00.u. Zouden we ontbijten, een erg christelijke tijd voor de Bello’s.
Maar je merkt dat Spanje, waar gewoon de midden europese tijd geldt, hiervoor ver naar het westen licht. Alles lijkt later gepland te zijn, het ontbijt, de siesta, maar ook het avond eten. Kortom, we kunnen de eerste dag wat .langer uitslapen.
Het ontbijt, vorstelijk op de 3e verdieping met uitzicht op een zaal in het Prado, was ronduit goed. Alle primaire zaken waren aanwezig, althans, naar Bello maatstaven.
Om 9.00.u. staat het vertrek gepland. Aan het ontbijt begonnen de zenuwen al op te spelen. Maar 9.00.u. was haalbaar. 
Na 10 km reden we Santander uit, en kwamen we op het Spaanse platteland, mooi geaccidenteerd en dito landschappen en niet te druk.
Na 48 km ons eerste koffie adres bij een hotel in Villa Nueva de la Peña. Natuurlijk met een grote taart en koffie. De taart werd door Harrie vakkundig in 13 stukken gesneden.

Het vervolg was pittig, 3 klimmen, met steeds ca. 450 hm. De collada Cormona, de Ozalba en de Huz. Steeds pittige klimmen, waarbij veel gevraagd werd van deze en gene. Ruud zijn rug speelde wat op, Rijck zijn ketting liep af en werd krom getrapt. Kortom de volg auto bracht uitkomst.
Ook was het de eerste dag van Theo als chauffeur. Nou, Theo heeft de eerste dag glansrijk doorstaan. Lastige passages met de bus in de nauwe centra, maar ook een prima lunch op een mooie zichtbare en schaduwrijke plaats. Maar ook nog een bijna digitaal live verslag van onze perikelen op polarsteps.

De aankomst in Potes, overigens een geweldig dorp aan de entree van Pico de Europe, was wat lastig, druk, minder vriendelijke carrobinairi, smalle straten. Maar al met al is iedereen goed aangekomen in het hotel & spa in Potes.
Na een goed diner bij restaurant La Barrica met vis en vleesgerechten, lagen de meeste om 11.00. u. in bed.
Immers de tweede dag werd volgens de lezing van Ferry niet gemakkelijk, maar had ook wat verborgen escapes, waar hij heimelijk geen uitleg over gaf.

Kortom een mooie eerste dag met prima zorg door de routemakers, de reisleiders en alle anderen die actief de organisatie hebben opgepakt.

Chappeux voor allen!!

 
2021420cookie-checkGBBT 2019, dag 1