Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

Off the beaten track

Bij de Spar Wiebe, Ton, Henk, Ferry en schrijver dezes. Gezien de wind wordt besloten naar Deventer te koersen en eigenlijk begint het al een beetje in Hall waar we niet naar rechts afslaan langs uitspanning "Bello" maar linksaf. Vanaf dat moment totdat we aankomen bij Wiebe's bakker in Voorst is de route onbekend (en prachtig). Vanaf Voorst is het bekend terrein. In Deventer wil Ton al afslaan voor de koffie maar wat andere Bello's geven aan dat het daarvoor nog echt te vroeg is. Het feit dat Ton natuurlijk al meer km heeft gereden wordt hierbij volkomen genegeerd. In rustig tempo rijden we richting Laren totdat Wiebe op een moment aangeeft dat de laatste km voor de koffie toch echt in een hoger tempo moeten worden afgelegd. Met rond de 35 stuiteren wij Laren binnen waar koffie en taart ons allen (maar zeker ook Ton) versterken. Na de koffie besluit Ferry dat we opnieuw wat avontuurlijke moeten rijden en slaat rechts af waar wij gewoonlijk rechtdoor rijden. Vanaf dat moment is de route met telkens wisselende wegkapitein en opmerkingen over de richting van achter uit het peloton, een grote verrassing (en wat is het mooi). Als uiteindelijk Baak weer op de bordjes verschijnt raken we weer georienteerd (hoewel Ferry blijft volhouden dat hij – turend op zijn Garmin – geen moment de weg is kwijtgeraakt). Het avontuur (jawel, Willem) wordt vervolgd door het pontje in Bronckhorst te nemen om zodoende Wiebe en Henk in Dieren af te kunnen zetten. Ferry slaat af in Ellecom, ik in Rheden en Ton is – neem ik aan – na 145 km ook weer veilig thuisgekomen. Met minimaal wat drupjes regen, een heerlijke temperatuur, dito route en gezelschap weer een goed bestede ochtend.
2021520cookie-checkOff the beaten track