Het voorstel van Rocus om i.v.m. de weersverwachting zaterdag i.p.v. zondag te gaan fietsen leidde tot veel activiteit op de Bello-groepsapp. Wel of geen deelname, wel of geen korte broek, vertrekken om 9.00 of 10.00 uur, iets cryptisch over jarigen op 24 en/of 28 september en de mededeling dat Rocus het gebak voor zijn rekening zou nemen, welk bericht werd “” gedeeld “” door Willem.
Het hele gedoe resulteerde in de presentie van 7 Bello ’s bij de Spar om 9.00 uur, deels in lange en deels in korte broek en klaar voor een ritje Achterhoek. Het betrof de Bello ‘s Pieter, Ton, Roel, Ferry, Willem, Rocus en Wiebe. Ruud, die had aangegeven ook mee te zullen gaan, bleek een niet te vertrouwen buitenbandje te hebben ( geverifieerd door Willem ) en zag van deelname af.   
Het navigatiebrein van Willem werd geactiveerd richting Voorst (Oude IJsselstreek). Door de 5 Bello ’s die met gestaalde spieren uit de Pyreneeën waren teruggekomen werd, onder aanvoering van Pieter, gelijk flink druk gezet op de pedalen. Dat betekende aanpoten voor Ton en Wiebe.
Via Doesburg en Hummelo en alles wat ten zuid-oosten daarvan ligt, kwamen we na anderhalfuur fietsen in Gaanderen, waar de vraag opkwam: over een half uur koffie in Voorst of dichterbij. Voor dat laatste werd een voorkeur uitgesproken met als gevolg dat we kort daarna in het zonnetje neerstreken op het terras van het welbekende pauzeadres in Etten. Alwaar op koffie en gebak werd getrakteerd door Rocus en Willem die, zoals gebruikelijk, het “lang zullen ze leven, hoera ( 3x )” werd toegezongen. Met een zes gooide Wiebe de hoogste ogen voor het schrijven van het verslag met de vraag van Ferry het kort te houden. Te zijner beoordeling is nu of de schrijver hierin geslaagd is.
Allerhande onderwerpen passeerden de revue waaronder de vraag waar de GBBT volgend jaar naar toe gaat. Ferry blijkt, mede op aangeven van Henk, al het e.e.a. in beeld te hebben gebracht. Op de ALV op 10 november a.s. is er tijd om over plannen te praten en daartoe een eerste aanzet te geven.
Na de pauze doemt na Azewijn en ’s Heerenberg het Peeske op. Voor schrijver dezes inmiddels een kuitenbijter die noodzaakt tot een eigen tempo. Maar, in de samen uit samen thuis gedachte wachten de Bello ’s onderaan en fietsen we gezamenlijk verder. Bij de brug in Doesburg, waar de fietspaden links en rechts door Bello’s werden bevolkt, spatte het peloton uiteen en zocht iedereen zijn thuisbasis weer op. Er werd 80 km. afgelegd met een gemiddelde snelheid van 28 km. p/u in uitstekend herfstweer.Rocus had het gelijk aan zijn kant maar of dat morgen ook zo is is twijfelachtig.        
2021900cookie-checkAchterhoek