Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

Groeien naar de topvorm

Groeien naar de topvorm
 

De mannen die de GBBT zullen rijden, moeten nu in vorm zijn. Er kan nog wat geschaafd worden, maar het is meer een kwestie van onderhouden. Benieuwd wie er op deze morgen vóór openingstijd van de Spar present zullen zijn. Willem en Ferry weten gezien hun ervaring dat er nu niet verzaakt moet worden. Bij Wiebe, ruim voor de starttijd aanwezig, zit de sleet er nog niet in. Ik zelf, weer een jaar ouder en recent de magische grens van 70 jaar overschreden, vraag me af of het al voelbaar is. De jaren tellen dubbel! Hiermee zijn ook meteen de vier deelnemers op deze ochtend genoemd. Vakanties, familiedag, werk, maakten dat er Bello’s afwezig zijn, maar de mannen die gisteren Luik-Bastenaken- Luik hebben gefietst en vanmorgen niet aan de start stonden, hebben een gouden kans laten liggen om hun weerstand te testen. Immers straks in de Pyreneeën is er dagelijks een rit zoals LBL. De balans zal dan worden opgemaakt.
Vier Bello’s dus vandaag waarvan drie 70-plussers. Dat moet een rustig ritje worden denk je dan. Nee hoor; bestemming wordt Emmerik maar wel de kortste route was de wens. Ferry koppelt kort aan snel. Op de Lange Juffer werd al direct duidelijk waartoe dit leidt. Door oogcontact met Wiebe begrepen we dat we aan de bak moeten. Ferry ging op kop rijden en keek daarna niet meer achterom. Zonder snelheidsbeperking ging het langs of door Didam, Loerbeek naar Zeddam. Hier knakte het toch een beetje; Ferry wachtte  na de klim op ons. Niet in ’s Heerenberg, ook niet in Tolkamer, zelfs niet in Elten, nee we moeten verder naar Emmerik. Daar op het terras aan de Rijn is er voor ons koffie met gebak. Ongenode gasten kwamen ook op ons gebak af. Wespen, nuttige beesten die veel vliegen en muggen vangen, zijn ook verzot op zoetigheid. De uitgereikte vliegenmeppers waren niet aan ons besteed; de wespen worden er agressief van.
De terugweg ging via de Elterberg en Peeskesbult. Aan de voet van de Peeskesweg reed een groepje fysio’s (shirtsponsor) ons vooruit. In de klim bleek maar weer eens de vorm van Ferry, een voor een stak hij deze mannen in zijn achterzak. Bij Ellecom kon ik weer rustig fietsen. Voor Ferry en Willem was deze rit een investering voor GBBT, voor mij een afbreuk: weer een jaar ouder. Totaal 130 km.
Let op GBBT’ers: Ferry is de te kloppen man. Veel succes in de Pyreneeën, maar eerst volgende week de Coen-memorial.

2022100cookie-checkGroeien naar de topvorm