Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

Waar gaan we pauzeren?

Op deze heugelijke dag waarop een zeer prominent Bello lid zijn verjaardag viert door afwezig te zijn komen maar liefst 11 mannen opdraven in gele shirts. Oh nee, Henk heeft geen Bello shirt aan maar Roel, Willem, Meindert, Ruud, Arre, Rocus, Ton, Jan, Wiebe en de chroniqueur wel.

Wiebe verschijnt traditioneel als laatste en geeft meteen een beslissende voorzet: we gaan pauzeren in Emmerich. Omdat Emmerich een beetje te dicht bij is stellen sommigen onder ons voor via Emmerich naar Nijmegen te gaan en over het snelfietspad weer terug. Als pauze plekken passeren dan de Theetuin in Millingen, Oortjeshekken in de Ooypolder en de Waalkade in Nijmegen.

Te ingewikkeld allemaal, dus we gaan rijden en we zien wel. Roel en Willem meteen op kop, geven het tempo aan maar ook de richting waarin gefietst wordt. De kop zullen ze voorlopig niet meer afstaan en beiden ontwikkelen een indrukwekkende snelheid, wind tegen of niet. Al snel blijkt dat Emmerich ook heel ver weg kan zijn want nadat we eerst de Lange Juffer in de Veluwe bereiken gaan we in Ellecom de Havikkerwaard in. En dan niet zoals schrijver dezes dacht om naar Doesburg te gaan, maar we gaan gewoon naar de Steeg. Dus na 18 km (!) staan we nog maar in de Steeg, om de hoek van mijn dorp.

Daarna blijkt het ook efficiënter te kunnen en gaan we in een lange streep langs de IJssel, de brug van de A12 over, langs het Pannerdensch Kanaal naar Pannerden en Tolkamer. En op voorspraak van Meindert gaan we hier pauzeren. Altijd weer een mooie plek aan de Rijn. Hier moet ik toch ook  nog even memoreren wat een fantastisch weer het is vandaag, niet zo warm als de laatste tijd, volop zon en een lekker windje.

Na de pauze fietsen we in een aanvankelijk gezapig tempo door Herwen, Babberich en Zevenaar en daarna richting Doesburg. Al voor Doesburg nemen we afscheid van Jan en Ton die aan de oostkant van de IJssel naar Velp en Arnhem terug gaan, maar ook van Henk die met hun mee gaat. Vindt hij het tempo te langzaam en/of wil hij extra trainen voor aanstaande weekend waarin hij samen met Pieter, Rocus en Maarten Luik – Bastenaken (nou ja) – Luik gaan fietsen, 170 km en 3000 hoogtemeters. Chapeau!!

Na Doesburg slaan Willem, Meindert, Wiebe en Ruud af naar Dieren, maar Roel en Rocus blijven om mysterieuze redenen richting Ellecom fietsen. Navraag leert dat ze van plan zijn de Lange Juffer op te fietsen (training!!), en Arre besluit spontaan mee te gaan. Nou dan deze kroniekschrijver (na enig aandringen) ook maar. Bovenaan gaan we links af en daarna aan het eind weer rechts en zo gaan we omlaag over de Snippendaalseweg en de Heuvenseweg (langs de schaapskooi) naar de Schietbergseweg om daarna over de Rozenbos weer omhoog te gaan en via de Carolinahoeve de Lange Juffer te bereiken. We nemen afscheid van Arre. Roel en Rocus besluiten dan nog een keer de Lange Juffer omhoog te fietsen maar dat heeft de schrijver dezes niet meer meegemaakt want aan de andere kant van dit fietspad kan ik thuis uitrusten en douchen.
2022110cookie-checkWaar gaan we pauzeren?