Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

Bandentest TTour Magazin

Bandentest juni 2018

Na bijna 2 jaar werd het blijkbaar weer tijd voor een nieuwe bandentest in Tour Magazin. Bij de vorige test werden voor het eerst 25 mm banden getest en blijkbaar zijn bredere banden inmiddels zo gewoon geworden, dat in deze test 28mm banden als standaard werden gebruikt; Tour claimt wel dat de resultaten voor 23 en 25mm banden niet veel anders zullen zijn, gezien de gelijke opbouw van de banden.

Maar behalve de breedte lijkt er weinig te zijn veranderd in de afgelopen periode: nog steeds voeren Continental met de GP4000 S II en Schwalbe met de One het peloton aan. Conti scoort wat beter op rolweerstand en lekbescherming, Schwalbe op gewicht en grip op nat wegdek. Merkwaardig genoeg, bleek Michelin te ontbreken in deze test.

Bij de tubeless banden staat de Schwalbe Pro One op eenzame hoogte (hier geen Conti en opnieuw geen Michelin getest).

Als laatste nog een opmerking over het gebruik van brede banden op smalle velgen en omgekeerd in het artikel: brede banden op smalle velgen is goed mogelijk, maar smalle banden op brede velgen (23mm op velgen met binnen-breedte van meer dan 17mm) zou vermeden moeten worden

2034160cookie-checkBandentest TTour Magazin