Nadat we gisteren een berichtje kregen van Wiebe, met de mededeling dat Meindert, Ruud en hijzelf vandaag in Klarenbeek een tocht gingen fietsen en dus vandaag verstek zouden laten gaan, was ik benieuwd met hoevelen we vandaag bij de Spar zouden zijn.
Uiteindelijk bleef het beperkt tot de groep die zich vai de app al had gemeld: Ferry, Rocus, Willem en ikzelf. 
Volgens Rocus waren we al lang niet meer richting Velp geweest, dus werd besloten die route maar te volgen. met regelmatig Ferry en ook Willem op kop, kwamen we om half elf bij het Tenniscentrum Beekhuizen. Ik had de pijp toen al aardig leeg, de route is prachtig, met ongeloofelijk veel intervalletjes, kost je gewoon veel kracht en na een middag hout kloven en sjouwen, hakt een dergelijke fietstocht de volgende dag er wel in.
Tijdens de koffie kwam natuurlijk de recente aankoop van Rocus zijn fiets ter sprake, wat je van ver haalt is …… (duur)  heeft Rocus gedacht en is er helemaal voor naar Zuid Limburg gereden met natuurlijk asssistentie van hoe kan het ook anders onze rasechte Limburger Ferry en nu prijkt er een prachtige Da Rosa in Eerbeek. Begreep wel van Rocus dat bij het afleveren het niet zo soepeltjes ging en ik dacht nog wel dat ze zo soepel zijn in Limburg.
De terug tocht verliep zonder problemen en aangezien ik nog een andere afspraak had, waren de heren soepel en meegaand en op de kop van de Lange Juffer namen we afscheid van Rocus en halverwege boog Willem af naar Dieren en waren we na 47 km rond twaalf uur weer in Ellecom.
Fijne tocht, niet teveel modder, prima ochtend besteding. Voor de exacte route, zie het kaartje van Ferry, dank.
2022570cookie-checkZondag 14 januari