De weersvoorspelling voor vandaag: droog, zacht  en af en toe zonnig. Wel kunnen de eerste bladeren gaan vallen: dus voorzichtig op de weg.
 
Bij de Spar vanmorgen om 09:00!!! uur: Ton, Arre, Rocus, Wiebe en Willem. Met twee verjaardagen te vieren: Rocus en Willem lijkt de koffie met gebak voor vandaag prima verzorgd. Arre geeft aan: geen landbouwweggetjes, want de boeren hebben maïs geoogst en dan ligt er klei op de weg. Toch maar de Achterhoek in en de landbouwweggetjes mijden.
 
Route: door Noord-Oost naar Brummen en dan over de nieuwe fietspaden bij Kortenoever, de brug over en dan richting Wichmond en Hengelo (Gld). Vandaar over de Aaltenseweg (met uitleg over de heiontginning begin vorige eeuw) eerst dus in de richting van Aalten, maar vervolgens over de Ruurloseweg naar de bakker op het Marktplein in Zelhem. Koffie met gebak (o.a. proeverij van appelgebak en luxe opgemaakte kruidkoek). Gezellig gekletst over voor- en tegenspoed en vervolgens weer op pad voor de terugweg.
 
Arre merkte op, dat het vandaag blijkbaar niet uitmaakte in welke richting we fietsten. De wind kwam steeds van voren. De route ging eerst naar Halle en aan het einde van de bebouwde kom richting Westendorp. Vandaar richting Terborg en Silvolde. Dan via Gaanderen door de Wrange langs Stadion de Vijverberg in Doetinchem. In Terborg informeerde in ons inhalende racefietser naar de reden van ons inzakkende tempo om er vervolgens keihard vandoor te gaan. We probeerden even zijn tempo te volgen, maar moesten hem al snel laten gaan. Tegen de tijd dat we bij de Vijverberg kwamen hadden we hem echter al weer ingehaald. Door de buitenwijken van Doetinchem langs het ziekenhuis en de gevangenis (Ja Doetinchem is groot, Ton! Er komt geen einde aan).
 
Verder over de Hessenweg naar Hummelo. Daar maakten we helaas een communicatiefout met Ton als slachtoffer. Hij viel over de natte bladeren op zijn toch gekwetste knie. Het leek allemaal mee te vallen, maar ik weet uitaard niet of Ton ook de laatste kilometers na Doesburg naar huis ook zonder al te veel pijn heeft kunnen uitfietsen. Na Doesburg sloegen Arre en Ton af en hebben Wiebe, Rocus en Ton hun weg gevonden door de ravage in Dieren.
 
Met uitzondering van de valpartij, was het een hele geslaagde fietstocht. Ik had 86,5 km op de teller met een gemiddelde van 27,6 km/uur. Niet heel snel, maar dat kwam omdat we de gehele weg de wind voor hadden :-). Arre en Willem melden zich vanwege verplichtingen alvast af voor volgende week.
2022740cookie-checkEerste zondag van de herfst