Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

naar Nijmegen
Het is eind mei, mooi weer, dus de routes mogen wel wat langer worden. We vertrekken om half 9 met het idee naar Emmerich en Nijmegen te gaan. Op de heenweg hebben we een zwakke wind tegen. Er zijn weinig fietsers te zien in Doesburg, Loil, Nieuw Dijk, Loerbeek, Beek, Stokkum en Emmerich. Het lijkt er op dat iedereen gisteravond laat naar bed is gegaan en dus laat opstaat. Langzamerhand wordt het dan een beetje drukker, we passeren Griethausen, Brienen, Düffelward, Millingen aan de Rijn, Kekerdom, Erlecom, Ooy, Groenlanden en Tiengeboden om tenslotte op het terras te belanden aan de Waalkade in Nijmegen. Ergens in de buurt van de bekende uitspanning Oortjeshekken hebben we een schreeuw gehoord, het leek er op of iemand ons iets toeroepte. We besteden er verder geen aandacht aan. Op het terras krijgen we een appje van Arre, met Stella op de tandem heeft hij ons tegemoet gereden en geschreeuwd. Tja, geen Bello shirt aan dus voor ons onzichtbaar. Na de pauze rijden we (schrijver dezes en de andere deelnemer, zie de foto) een omtrekkende beweging door Nijmegen om over de nieuwe Waalbrug en de volle lengte van het nieuw aangelegde (schier)eiland in de Waal te kunnen fietsen. Heel bijzonder hoe dit is gemaakt. Het gaat daarna verder met de wind mee langs de Waaldijk naar Bemmel, dan langs de Linge naar Angeren, langs de Rijndijk naar Huisen, de Pleybrug, langs de IJssel weer terug naar huis. Voor mij 114 km, voor Berend nog meer. Mooie tocht!
2023010cookie-checknaar Nijmegen