Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

Tempobeulen

Via de App aangekondigd dat er gefietst wordt. Met drank en dansen (in Eerbeek doen we niet aan andere dingen) en aan het einde een patatje mayo is het laat geworden, de wekker om 8.00 uur is hard nodig. Dus toch maar op de fiets gestapt om richting Spar te gaan waar twee stralende tempobeulen Ferry en Ruud al staan te wachten. Ik had een beetje op Pieter gehoopt maar die schijnt om 8.45 uur in zijn blitse pyjama weer naar boven te zijn gegaan.
Er staat een noordwester-storm, dus een rondje Kootwijk ligt voor de hand. Achter de wisselende ruggen van beide heren wordt achtereenvolgens langs het kanaal gereden, onder Apeldoorn door om vervolgens het fraaie stuk langs de spoorlijn richting Kootwijk te pakken. Onderweg worden we een stukje begeleid door een westerling die vanuit Rabbitt Hill een rondje wil rijden zonder een routekaart op zak of een Garmin op het stuur. Bij Kootwijk stuurt Ruud hem verder naar het ZuidWesten. 
Bij het Hilletje zijn de tafels gezellig gedekt voor de paasbrunch, voor ons is er netjes koffie en appelgebak. Ruud vertelt dat de voetblessure hem nog steeds parten speelt en dus een beetje inhoudt bij het fietsen. Het weer helpt ook niet mee, want tijdens het tweede kopje koffie komen de hagelstenen naar beneden. Buienradar blijkt eindelijk ook de buien te hebben gezien en belooft er nog een paar. Om ons nog verder te testen wordt in de keuken begonnen met het uitbakken van het spek, ik zou graag nog een paar uur blijven. Om dat te voorkomen stappen we toch maar op de fiets, langs Radio Kootwijk en Hoenderloo op naar Loenen en Eerbeek. De tempobeulen rijden genadeloos door. Wel redelijk tussen de buien door hoewel het hier en daar iets spat. Ferry constateert dat hij helaas deze week zijn fiets zal moeten poetsen.
Voor 12 uur meld ik me weer thuis, 70 km op de teller, 198 hoogtemeters meegepakt en een niet slecht gemiddelde waar nog ruimte ligt voor verdere verbetering. Net op tijd klaar voor de KBK? 
2023090cookie-checkTempobeulen