Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

Naar Laren


Geen dobbelsteen gegooid maar ik ben toch unaniem door Meindert aangewezen als schrijver van het verslag van onze rit van vandaag. Gek genoeg is er niemand van de anderen die hier bezwaar tegen aantekent. Dus wat doe je dan als het inmiddels donker begint te worden na deze zonovergoten dag: achter je laptopje gaan zitten en kijken of je wat inspiratie hebt.
Nou, dat valt zoals algemeen bekend weer eens tegen. Dus heb ik maar weer een kaartje gemaakt, dan lijkt het verslag tenminste nog wat. En om alle misverstanden die voortgekomen zijn uit het verslag van vorige week te voorkomen, heb ik ook maar een aantal getallen toegevoegd. Hieruit blijkt duidelijk dat Bello nog juist wat harder kan rijden dan gemiddeld 22. Toegegeven, afgerond nul (0!) hoogtemeters, alleen een paar bruggen, verder volkomen plat vandaag.
Tijdens de pauze in Laren, notabene met vlierbessengebak (bbrrr), zitten we (Meindert dus, Roel, Pieter, Berend, Ton, Jan en ik) lekker in de zon. De temperatuur is gestegen van 7 naar 13C. Op dat moment heb ik 49 km achter de rug maar Jan en vooral Ton hebben dan al een indrukwekkend aantal geregistreerde kilometers op hun teller. We hebben de gebruikelijke route gedaan: tussen de weilanden door naar Voorst, langs de IJssel naar Deventer en via Epse naar Laren.
Na de pauze wordt het echt lekker weer en gaan zover mogelijk de been- en armstukken af . Het enige minpuntje is dat we dan de (zwakke) wind tegen hebben. Opmerkelijk is nog dat we een groot deel van de buitenwijken van Warnsveld en Zutphen-oost te zien krijgen alvorens we weer de IJssel oversteken. Thuis aangekomen is het 19 graden. Het is nu zo’n lekker weer dat ik besluit vanmiddag een eindje te gaan fietsen…..

 
2023100cookie-checkNaar Laren