Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

Bandeloosheid bij Bello-Oost

Prachtig weer voorspeld, maar het begon frisjes. Acht Bello's aan de start: Arre, Roel, Ton, Meindert, Arne, Maarten, Ferry en Willem.
Vrijwel direct werd er voor gekozen om naar Wageningen te fietsen en hoewel het natuurlijk niet de Achterhoek is, was het toch een prachtige tocht met veel groen, een steeds sterker wordend zonnetje en naast een lange dijk, voor de wind uit, ook de nodige klimmetjes.
Heel fijn natuurlijk voor Bello-West, dat zij af en toe ook Il Presidente mogen 'lenen', maar het feit dat Bello Oost nu zonder strenge leiding zit werd afgelopen zondag maar al te duidelijk. Veel overtredingen tegen de Bello-regels. Van de 8 Bello's hadden er maar 5 het Bello-hesje aan. De anderen van vaal blauw tot zelfs zwart. ook onderweg chaos. De op de jaarvergadering afgesproken regel: 'Wie voorop rijdt bepaalt het doel' werd meeerdere keren overtreden. Er werd gechanteerd: als we niet hier koffie drinken tracteer ik niet op gebak. De regel: 'Als je vorige week een verslag hebt geschreven hoef je deze week niet', werd opeens: 'Als je vorige week het hoogste getal hebt gegooid en je hebt een omvangrijk verslag geschreven, hoef je deze week niet mee te dobbelen; behalve als je zes gooit.' 'Nooit een Bello'er achterlaten!' Gisteren lieten we maar zo 2 Bello's achter. En dan, de regel, dat de tocht pas echt afgerond is als je 100 km hebt volgemaakt sloeg werkelijk alles.
Behalve koffie in de Blauwe Kamer, tractatie van de jarige Maarten en afvalrace op de dijk terug wil ik het verder maar niet uitgebreid hebben over onze tocht. Oordeel over het kaartje hieronder en de bijbehorende statistieken.

Statistiek:
Afstand: ca 100 km met een gemiddelde van ca 22 km/uur
Hoogtemeters: ca 450 meters
Pedaalomwentelingen: ca 4,5 uur met een gemiddelde snelheid van 55 rpm (hoezo grrot blad?).
Ik hoop dat dit voldoende is om de volgende keer, dat ik meefiets een keertje te mogen overslaan met het dobbelen.
2023120cookie-checkBandeloosheid bij Bello-Oost