Het is altijd leuk om Jan op snelheid te verslaan en deze week lukt me dat ruimschoots. Terwijl hij vanmorgen niet eens bij de Spar stond om met het Bello Peloton mee te gaan. Het gaat dan ook niet over fietssnelheid, nee, de snelheid waar ik het hierover heb, betreft het schrijven van het verslag. De editie van vorige week staat er, door prettige vakantie omstandigheden, nog niet op terwijl de rit van vandaag al aan de historie is toevertrouwd.
Voor een aantal Bello’s is het vakantietijd. Geniet ervan! Pieter, Ton en ondergetekende hebben vandaag de Bello eer hoog gehouden en zoveel mogelijk wegen over de Posbank bereden. In den beginne, was er een tijd dat de Bello mannen de bergen wilden overwinnen. Vandaag was zo’n begin.  De route werd bepaald op Plankenwambuis, waar we uiteindelijk een ander koffieadres hebben gekozen. De laaghangende wolken maakten het wat frisjes, maar snel werd het heerlijk weer om op de racert door de bossen te raggen. En dat hebben we gedaan: tot aan de koffie, in Mossel, zijn we over strada bianchi’s gereden en smalle bospaden. Gedrieën manoeuvreerden we in een tempo dat uiteindelijk met bijna 28 als gemiddelde tot tevredenheid stemde, gezien de hoogtemeters en smalle paadjes.  Terug langs Oosterbeek en iets voor half 1 was ik weer in Laag Soeren, met 87 kilometers achter de rug en een herinnering aan een gezellige en welbestede zondagochtend. De mooiste rit van het jaar!? Dat er nog vele mogen volgen.

 
2023460cookie-checkde mooiste rit van het jaar!