Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

De 1 week uitgestelde openingsrit van het raceseiz

Dit zijn de belangrijkste zaken van vanmorgen:
Arne komt bij de Spar aanrijden en krijgt ter plekke een klapband. Het blijkt dat de buitenband achter te ver is versleten. Coen haalt snel thuis een reserve buitenband. Alles komt goed.
Wiebe heeft op voorspraak van Meindert apfelstrudel geregeld in la Rotonde te Vorden. Daar moeten we dus heen. Als door de serveerster meegedeeld wordt er dat door het vroege uur geen strudel geserveerd kan worden hoeft Wiebe maar even strak te kijken en gaat ze meteen om.
Coen heeft z’n mooie nieuw gespoten fiets bij zich en is helemaal in z’n nopjes. Ook de wielen zijn fonkelnieuw. Het elektrisch schakelen bevalt hem prima. Nu nog een motortje in het bracket.
Willem is sinds begin dit jaar vele kilo’s afgevallen, hoeft ook geen gebak en fiets meteen stukken voorop. Hij haalt hoge wattages gedurende lange tijd in de sportschool. Dat wordt wat in Spanje.
Pieter blijft ons bestoken met whatappjes van ver weg en heel hoog en zeer zonnig en lekkere koffie. Om jaloers van te worden.
Ruud vindt 3400 m hoogte in Spanje niet genoeg en gaat vooraf nog met zijn zoon naar boven 4000 m in Marokko, maar dan wel te voet. Cool!
Berend krijgt binnen een week zijn nieuw bestelde fiets. Een titanium fiets waar hij al jaren van gedroomd heeft. En Berend gaat in april en mei maar liefs 7 weken in Spanje fietsen. Wie doet hem dat na?
Meindert start met een hoge hartslag maar vindt dat verder geen issue. Tijdens de rit laat hij er in ieder geval niets van merken. Vrolijk als altijd.
Roel krijgt een aanvaring met een loslopende hond en ligt als gevolg daarvan even uitgestrekt op de grond. Schade aan lijf en fiets. De eigenaar van de hond is ter plaatse en vertelt “ter geruststelling”: de hond bijt niet. Daar heb je wat aan. De verzekering zal de schade moeten afhandelen. Sterkte Roel.
Jan fiets ouderwets sterk en als hij tegen de wind op kop zit rijdt ie iedereen zo uit de wielen.
En ikzelf heb op speciaal verzoek de route gemaakt. Het valt nog niet mee een route van 76 km te maken als 50 km ook al kan naar Vorden vv. We gaan heen over Doesburg en komen terug over Zutphen.
Verder zijn 6 fietsers in Bello outfit en 4 niet. Schande volgens de clubleiding.
Is het erg fris bij de start en staat er een strakke koude oostenwind. Dat maakt vooral het deel voor de pauze behoorlijk zwaar. Gelukkig schijnt de zon uitbundig.
Zijn er nauwelijks afspraken gemaakt voor de tocht van volgende week Tivoli – Kleve. In ieder geval was de rit van vandaag met 84 km op mijn teller een goede training voor TKT.
Is Ton, Maarten en niemand van Bello west present. Hebben ze snode plannen voor volgende week?
Natuurlijk beterschap voor Rocus, Arre en Aart.

 
2023660cookie-checkDe 1 week uitgestelde openingsrit van het raceseiz